Açılış, Kaymakam Tahir Şahin, Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, daire müdürleri ve okul müdürlerinin katılımıyla açılışı gerçekleştirildi. Kaymakam Tahir Şahin ve belediye başkanı Eyüp Yılmaz,  3 gün açık kalacak olan resim sergisini açılışa katılan protokol üyeleri ile birlikte gezdi.
Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, sergi açılışında yaptığı açıklamada, “Bu hafta tüm Türkiye’de olduğu gibi ilçemizde de 15 Temmuz haftasında çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor. Bu çerçevede geçtiğimiz yıl o gece hem ilçemizde hem de Türkiye genelinde yaşananların fotoğraflarının olduğu bir sergi açılışı yaptık vatandaşlarımızda bu sergiyi ilgiyle geziyor. Programlarımız yarında devam edecek. Allah geçtiğimiz yıl 15 Temmuz akşamı yaşanan geceyi bize ve tüm Müslüman alemine yaşatmasın. Yarın akşam çok özel bir gece. Yarın akşam çarşı meydanında vatandaşlarımızla toplanıp mehteran eşliğinde sahilde bulunan 15 Temmuz Şehitler Parkına kadar yürüyeceğiz ve burada çeşitli programlar var tüm vatandaşlarımızı buraya bekliyoruz” dedi.
İlçe Kaymakamı Tahir Şahin ise;  “15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında ilçemizde birçok programlar ve etkinlikler ile haftanın anma programlarını gerçekleştiriyoruz. Dün İlçemizde 15 Temmuz konulu resim sergimiz vardı. Bu gün de Türkiye’de 15 Temmuz konulu resim sergisi var. Tabi hem ilçemizde, hem ülkemizde aziz milletimiz geçen sene 15 Temmuz gecesi büyük bir kahramanlık örneği göstererek bayrağına, dinine, geleceğine sahip çıktı. Bunu unutmadan, unutturmadan yeni nesillere aktarma hedefindeyiz. Bunun için ilçemizde çocuklarımızın katıldığı birçok etkinlikler hayata geçiriyoruz” diye konuştu.

Haber: Ercan ÖZÇETİN
 

Foto Galeri
Lapseki’de 15 Temmuz Resim Sergisi
Lapseki’de 15 Temmuz Resim Sergisi