Başının üstündeki boynuza benzeyen çıkıntı nedeniyle bu isim verilen gergedan böcekleri, Gergedan böceği kendi ağırlığının 850 katını kaldırabildiği için, dünyanın en güçlü böceği olan biliniyor.
 
Çanakkale’de 30 yıldır reklamcılık yapan 55 yaşındaki Mustafa Özen, bağlı Kepez Beldesindeki bağ evinde Latince adı ‘Oryctes Nasicornis’ olan ve nadir görülen dünyanın en güçlü böceği olan Gergedan Böceği’ni buldu.
 
Böceği koruma altına alan  Özen, yaptığı araştırmanın ardından böceğin kabuğunda bulunan keratin maddesinin kimya, kozmetik ve ilaç sanayisinde kullanıldığını tespit etti. Bu nedenle değerli olan böceği Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin (ÇOMÜ) Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümüne teslim etmek ve Gergedan böceğini ÇOMÜ’nün ilgili birimine araştırmaları için vermek isteyen Mustafa Özen, bu girişimi sonuçsuz kalırsa, evinde bulduğu gergedan böceğini yaşam alanı olan doğaya salmayı hedefliyor.
 
Geçtiğimiz yıllarda gergedan böceğini hakkında çıkan haberlerden dolayı bildiğini ve bu böceğin değerli olduğunu belirten Mustafa Özen, “Kepez’deki evimde bu böceği karanlıkta buldum. Çok değerli ve güzel bir böcek. Üniversitenin ilgili birimi ile irtibata geçip, bu böceği incelemeleri için üniversiteye vermek istiyorum. Yaptığım araştırma sonucu bu böceğin fiyatının 90 bin dolar olduğu söyleniyor. Ama bu böcek bizim değil, doğanın. Bende bu yüzden bu böceği üniversitedeki ilgili birimin yetkililerine yada yaşam alanı olan doğaya bırakacağım” dedi.
 
Haber: Fehmi Şenyiğit