ÇOMÜ İÇDAŞ Kongre Merkezinde düzenlenen festival programı, Yüksekova Mavi Hayaller Çocuk Korosu, Farkındalık Korosu, Sevda Cenap and Müzik Vakfı Kadınlar Korosu, Mersin Polifonik Korolar Derneği Nevid Kodallı Yetişkinler Korosu konserleri ile devam etti. Program öncesinde Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile eşi Hale Gökhan, Yüksekova Mavi Hayaller Çocuk Korosu ile bir araya geldi. Yüksekova’dan gelen çocuklar, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a Çanakkale hakkındaki duygu ve düşüncelerini anlattılar.
 
Çanakkale Korolar Festivali’nin 4. gününde düzenlenen salon etkinliği, Yüksekova Mavi Hayaller Çocuk Korosu konseri ile başladı. Mavi Hayaller Çocuk Korosu’nun seslendirdiği şarkılar izleyenlerden büyük beğeni alırken, konser sonunda Çanakkale Barış Korosu üyeleri de sahneye çıkarak konsere eşlik etti. Yüksekova Mavi Hayaller Çocuk Korosu ve Çanakkale Barış Korosu’nun performansı ayakta alkışlandı. Korolar Festivali programı, Farkındalık Korosu, Sevda Cenap and Müzik Vakfı Kadınlar Korosu, Mersin Polifonik Korolar Derneği Nevid Kodallı Yetişkinler Korosu konserleri ile devam ederken, ardından Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın’ın için düzenlenen ödül törenine geçildi.
 
Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın için düzenlenen ödül törenine Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, eşi Hale Gökhan, Şenay Aybüke Yalçın’ın annesi Zehra Yalçın ve baba Sadık Yalçın katıldı. Tören, Şenay Aybüke Yalçın’ın 100 Ses Gençlik Korosu’ndan arkadaşlarının sahneye kırmızı karanfil bırakması ile başladı. Aybüke öğretmen için hazırlanan sinevizyon gösteriminin ardından, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Yalçın ailesine Korolar Festivali Özel Ödülünü takdim etti.
 
Festival Özel Ödülünü Başkan Gökhan’dan alan baba Sadık Yalçın; “Kızımın ölüm haberini alana kadar bu haberlerin ne kadar önemli olduğunu bilmiyorduk. Mustafa Kemal Atatürk’ün bize bıraktığı vatanı daha iyi anlıyorum. Bu vatan hep yaşayacaktır” dedi.
 
Ödül töreninde konuşan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, farklı duygular içerisinde olduğunu ifade ederek; “Bu vatan, bu öğretmenler bizim. Bu toprakların her santimetresi bizim. Şimdi görüyoruz yeni Aybüke’ler yaşıyor, yetişiyor. Bu yüzden biz geri adım atmayacağız, geri adım atarsak üstümüze daha fazla geleceklerdir. Teröristlerin ve hainlerin üstüne gideceğiz. Aybüke öğretmen o aşkla görevini yapıyordu. Şimdi sıra bizde. Kardeşliğimizi ne olursa olsun bozmayacağız” dedi.
 
Konuşmaların ardından Şenay Aybüke Yalçın’ın 100 Ses Korosu’ndan arkadaşları duygularını paylaşırken, tören Mavi Hayaller Çocuk Korosu ile 100 Ses Gençlik Korosu’nun şef Mete Gökçe yönetiminde söylediği “Güçlükleri Yeneceğiz - Yurdu Tanıyacağız” şarkısı ile sona erdi.
 


Kaynak: Haber Merkezi