Orman Genel Müdürlüğü Orman Zararlıları ile Mücadele Dairesi Başkanlığı'nca düzenlenen “ Taç durumu ve hasar etmenleri görsel değerlendirmesi kalibrasyon eğitimi “ başladı.
 Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde 04-07 2017 tarihlerinde yapılacak eğitimde, 2017 yılı arazi çalışmalarını yürütecek olan teknik personele uygulamaya dönük eğitim verilerek, ölçümlerin hassasiyetinin arttırılması hedeflenmektedir.
 
ICP Forest (ormanlar üzerinde hava kirliliğinin etkilerinin izlenmesi ve değerlendirilmesi uluslararası işbirliği programı) kapsamında orman ekosisteminin sağlığının izlenmesi çalışmalarına ilk olarak 2006 yılında başlamıştır. Çalışmalar kapsamında seviye 1 ve seviye 2 gözlem alanlarında yaz aylarında veriler toplanmaktadır. Proje ile ekosistem izlemenin yanı sıra sürdürülebilir orman yönetimi ve ormancılık bilgi sistemine bilgi sağlanmakta ve orman ekosistemlerinin geçmişten günümüze Değişimi de gözlenmektedir. Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü'nde 19 adet Seviye 1; bir adet Seviye 2 noktası izlenmektedir.
 
Haber: Fehmi Şenyiğit