Konuşmasında ilk olarak CHP’nin adalet yürüyüşüne ilişkin görüş bildiren AK Partili Ömercioğlu, “Adı adalet, içi ihanet dolu olan bu eylemlerin niçin yapıldığını, neye karşılık geldiğini şükürler olsun ki milletimiz görüyor” sözleriyle CHP’nin başlattığı adalet yürüyüşünü eleştirdi. “Vatan dediğimizde ortada gözükmeyenler, vatana karşı soluğu adalet yürüyüşünde almışlardır” diyen Ömercioğlu HDP’nin de adalet yürüyüşüne katılarak CHP ile aynı safta yer almasını; “HDP, CHP ile kol kola girmiş, aynı yolun yolcusu olduklarını bir kez daha göstermişlerdir” dedi.
 
“Vatan dediğimizde ortada gözükmeyenler, vatana karşı soluğu adalet yürüyüşünde almışlardır”
Ömercioğlu konuyla ilgili şunları söyledi; “Türkiye, yüksek gerilim hattına kurulmuş bir ülkedir. Bu topraklarda hiçbir zaman rahat olmadık, olmayacağız. Burada, sadece orman yangınları değil, büyük olaylar da bir kıvılcıma bakar. Özellikle kargaşa zamanlarında, vatanını ve milletini seven herkes, kutunun içindeki ıslak kibritler gibi olmak zorundadır. Bu bilinçle hareket etmesi gerekenler, milletin verdiği sorumluluğu sokaklarda adalet şarkıları söyleyerek maalesef kirli oyunlara alet olmaktadırlar. Devletin gizli kalması gereken bilgilerini, siyasi amaç ve ikballeri uğruna sağa sola satmış olanların cezalandırılmasını hazmedemeyenler bugün sokaklarda adalet şarkıları söylemektedirler.  Sormak isterim; Sizleri kimler destekliyor veya alkışlıyor? Karşınızda duranlar ve yanınızda olanlar kimlerden oluşuyor? Durum: Hak karşınızda, Batıl yanınızda… Milletten olamamış bazı kimseler, 15 Temmuz’da onca cinayeti yok sayıp “Kontrollü Darbe” diye söylemlerde bulunabiliyor. Kontrolü başkasının elinde olanların bu söylemlerini kimler satın alıyor, bu söylemleri kimler alkışlıyor. Adı adalet, içi ihanet dolu olan bu eylemlerin niçin yapıldığını, neye karşılık geldiğini şükürler olsun ki milletimiz görüyor. Oyunu anlıyor. Duracağı yeri biliyor. Ayrışmayı bekleyenler kaynaşmayı gördükçe, daha da öfkeleniyorlar. İnşallah öfke ve kinlerinde boğulup gidecekler. Hamdolsun ki hainlere karşı hayırlı evlatlar çoğunluktadır. Vatan dediğimizde ortada gözükmeyenler, vatana karşı soluğu adalet yürüyüşünde almışlardır. Yürüyüş geçtiğimiz gün itibariyle daha bir anlam kazanmıştır! Şehrimizde birilerinin barajı geçtiği için uğruna pilav dağıttığı HDP, CHP ile kol kola girmiş, aynı yolun yolcusu olduklarını bir kez daha göstermişlerdir. İlerleyen günlerde “sınırımızda PYD olabilir, bizim için sakıncası yok” dedikleri PYD’de ile de kol kola yürürlerse inanın buna şaşırmayız! Dün gezide ; “Mesele sadece Gezi Parkı değil arkadaş, sen hâlâ anlamadın mı? Hadi gel” diyenler bugün başka başka sloganlarla ve daha büyük ihanet planlarıyla yürümektedirler. Mesele devlettir, mesele millettir siz hala anlamadınız mı?”
 
“Bu Üslubu Cahil Adam Bile Kullanmaz Ama Ülgür Gökhan Kullanıyor”
Çanakkale Belediye başkanı Ülgür Gökhan’ın geçtiğimiz günlerde zeytin yasasıyla ilgili olarak kullandığı “Tecavüzcü Coşkun gibi oldu bunlar” sözlerindeki üslup sorununa da dikkat çeken Tülay Ömercioğlu, “Böylesi ifadeleri cahil, okuma yazma bilmeyen, mektep görmemiş kişiler dahi kullanmaz. Bu söylemler aslında Ülgür Gökhan’ın yönetim tarzının nasıl olduğunun açık göstergesidir” dedi.  Ömercioğlu meclis toplantısında şunları söyledi; “Bu ifade cahil, okuma yazma bilmeyen, mektep görmemiş birisine ait sanabilirsiniz. Gerçi bizim okuma yazma bilmeyenimizin bile bir üslubu vardır. Üzülerek belirtmek isterim bu ifade bu şehrin belediye başkanına ait. Aslında bu üslup sayın başkanın yönetim tarzının nasıl olduğunun da açık göstergesidir. Ayrıca başkan konuşmasına şöyle devam ediyor; ‘Efendim konut ve turizm tesisi yapılmayacakmış. Ne yaparsan yap, ne yapmazsan yapma, sen zeytin ağacını kestikten sonra bunun hükmü yok. Kestikten sonra istediğini yap. Çanakkale'ye yönelik ve bu yöreye zeytinlik bölgelerine tacizden vazgeçmeleri lazım. Sadece zeytinle ilgili değil. Biliyorsunuz, burada altın işletmesiyle ilgili de bu sefer ormanlara da tecavüz var. Ya bunlar doğa tecavüzünden başka bir şey bilmiyorlar. 'Tecavüzcü Coşkun' gibi oldu bunlar.’ Bu tasarı geri çekildi, biz AK Parti hükümeti olarak milletin istemediği hiçbir şeyi yapmadık, yapmayacağız. Bu tasarı da bazı çekinceler dile getirildi ve hükümetimiz gereğini yaptı. CHP’li belediyelerin bu konuda çok fazla sesi çıktı. Tabi her belediye bu şekilde seviyesiz bir üslupla çıkmadı. CHP’li Küçükkuyu belediyesi misal tasarıya karşı çıktı ve tepkisini dile getirdi. Araştırdım, basında da çıktı. Küçükkuyu’da zeytinlikler ranta, talana teslim edilmiş, ‘bu nasıl bir iki yüzlülüktür’ diye haber çıktı. Sormak isterim gerçekten bu nasıl iki yüzlülük, cevap verir misin Sayın Başkan?”
 
“Belediye Dar Gelirli Vatandaşlar İçin Neden Düğün Salonları Yapmıyor?”
Düğün salonları meselesini de meclis gündemine taşıyan Tülay Ömercioğlu; “Çanakkale Belediyesi ve başkanı bu halkın sadece zengin olanlarını seviyor dersek herhalde yanlış bir tespitte bulunmamış oluruz” diyerek, 30 bin nüfuslu Çan’da 5 yıldızlı 4 düğün salonu olduğunu bu salonlarda vatandaşların 400 lira gibi sembolik rakamlarla düğün yapabildiğini, 1 milyon lira harcayarak zenginler için hobi bahçeleri yapan Çanakkale Belediyesinin Çanakkaleli dar gelirli vatandaşları bu imkanlardan neden mahrum bıraktığını sordu. Ömercioğlu konuyla ilgili şunları söyledi; “Daha öncede dile getirmiş olduğumuz bir konuyu bugün tekrar gündeme getirmek isterim. Çanakkale Belediyesi ve başkanı bu halkın sadece zengin olanlarını seviyor dersek herhalde yanlış bir tespitte bulunmamış oluruz. Neden mi? Yaz aylarının gelmiş olması sebebiyle düğün sezon da başlamış oldu. Bu şehirde bir salonda, bir mekanda düğün yapmak en az 7-8 bin liradan başlamaktadır. Oysa ki Çan’da beş yıldız kalitesinde 4 düğün salonu var ve bunların kullanım ücreti her şey dahil 400-500 liradır. 30 bin nüfuslu Çan’da bu hizmeti bir belediye verebiliyorsa, Çanakkale Belediyesi neden veremesin? İnşaatı devam eden bir salonun olduğunu söyleyeceksiniz geçen yıldan beri devam eden bitmeyen şu salon, bitse de yetmez 5 salon olsun 6 olsun o zaman ancak yeter. Salon tutmak için imkanı olmayan vatandaşlarımızı mahalle aralarına mahkum etmeyin. Zenginler için yaklaşık 1 milyon harcayarak Hobi Bahçeleri kuran Çanakkale Belediyesi garibanlar için neden bu parayı harcamaz, neden bu hizmeti vermez ?”
 
 
 


Kaynak: Haber Merkezi