26 Haziran “Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü” nedeniyle Uyuşturucuyla Mücadele İl Kurulu tarafından panel düzenlendi.       
 
Bir dakikalık saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı’nın okunduğu panel öncesinde Vali Orhan TAVLI ve İl Sağlık Müdürü Ali Taşçı birer konuşma yaptı. 
 
Yapılan konuşmaların ardından Terzioğlu Kız Öğrenci Yurdunda düzenlenen panelde; ÇOMÜ Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Dalı Başkanı ve Ayakta Tedavi Merkezi Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Demet Güleç Öyekçin, Halk Sağlığı Müdürlüğünden Psikolog Duygu Çötüroğlu, İl Müftülüğünden Dr. Mustafa Boran uyuşturucu ile mücadele konusunda sunum gerçekleştirdiler. 
 
Panelin ardından uyuşturucuya karşı etkin mücadele konusunda katkı sağlayan; İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü,  Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı,  Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, GESTAŞ,  İl Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcilerine Vali Orhan TAVLI tarafından teşekkür plaketleri verildi.       
 
Kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinden sonra uyuşturucuyla mücadelede etkin çalışan ÇOMÜ Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Dalı Başkanı ve Ayakta Tedavi Merkezi Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Demet Güleç Öyekçin’e, Çanakkale Devlet Hastanesi Ayakta Tedavi Merkezi Sorumlu Hekimi Uzman Dr.  Alp Akça adına Kamu Hastaneler Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzm. Dr. İsmail Temiz’e, teşekkür plaketleri Vali Yardımcısı Turan Yılmaz tarafından verildi.     
 
Programda son olarak Yeşilay ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle Türkiye’de tüm okullarda uygulamaya geçirilen, bağımlılık temalı görsel ve edebi alanda eserlerin ödüllendirildiği “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” yarışmasında başarılı olan Atatürk Ortaokulu Öğrencisi Esra Seçen,  Yenice Atatürk İlkokulu Öğrencisi Halil Onat Çemen’e teşekkür belgeleri ve hediyeleri Vali Yardımcısı Turan Yılmaz tarafından verildi.          
 
Yine aynı yarışmada başarılı olan Hüseyin Akif Terzioğlu Ortaokulu Öğrencisi Elif Sena Özavcı adına Okul Müdürü Hakan Karagöz, Çan Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Hümeyra Kılıç adına İl Milli Eğitim Şube Müdürü Işıl Korkmaz, Hüseyin Akif Terzioğlu Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencisi İrem Yıldız adına babası İbrahim Yıldız’a teşekkür belgeleri ve hediyeleri Vali Yardımcısı Turan Yılmaz tarafından verildi.
 


Kaynak: Haber Merkezi