GESTAŞ’a ait yolcu gemisi akşam saatlerinde Lapseki iskeleden belediyeler ve sosyal yardımlaşma vakfı tarafından belirlenen vatandaşları alarak rehber eşliğinde boğaz turu yaparak şehitliklerde hep birlikte oruç açtılar.
 
Kaymakam Tahir Şahin, Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Çardak belediye Başkanı Basri Ulaş, Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş, İl Genel meclis Üyeleri Tayfun Sevim, Hasan Engin ve belediye meclis eşleriyle katıldığı tekne turundan vatandaşlar denizden şehitler turu yapıp Çanakkale şehitliğini anlatan rehber eşliğinde duygulu anlar yaşamış oldular.
 
Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz” GESTAŞ genel müdürlüğü tarafından düzenlenen denizden şehitlik turu yaptırıp mübarek Ramazan ayında vatandaşlarımıza iftar yaptırması bizde üç belediye birlikte ilçe merkez ve beldelerimizden vatandaşlarımızla birlikte boğazda tur yapıp şehitlerimize dua ederek hep birlikte boğazda oruçlarımızı açacağız” dedi.
 
Çardak belediye Başkanı Basri Ulaş”  Üç belediye Birlikte karar vererek vatandaşlarımızla birlikte şehitlik turunda iftar yapmak istedik birlikte aldığımız karar doğrultusunda GESTAŞ’a ait gemiyi bu yıl vatandaşlarımıza kolaylık olması için Lapseki’den kaldırdık çokta güzel oldu Allah kabul etsin” dedi.
 
Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş” Şehitlik diyarı vatan toprakların tekrar kazanıldığı ve bur da bütün dünya devleriyle karşı karşıya gelinen savaşlarda Türk’ün bölünmez bütünlüğü, Türk’ün gücünü dünyaya yansıttığımız Çanakkale boğazında abidelerde ve Gelibolu yarımadasını denizden görerek bir iftar yapalım dedik vatandaşlarımızla halkımızın da çok hoşuna gitti Allah kabul etsin” dedi.
 
Şehitler Turuna katılan AK Parti İlçe Başkanı Hali Özer” Kaymakamlığımızın önderliğinde üç belediyemiz yoksul ve yetim ailelerin katılımıyla boğaz turunda iftar yapıyoruz. Bu gün güzel bir atmosfer var havada güzel ailelerimizle iç içeyiz gönül soframızı bu gün GESTAŞ’ın gemisinde Çanakkale boğazının ortasında kurduk. Biz her zaman söylüyoruz gönül sofralarımız Ramazan boyunca herkese açık olacak ve değişik kesimlerle gençler, yaşlılar, yetimlerle iftar yapmaya önem veriyoruz emeği geçen her kese çok teşekkür ediyor Allah kabul etsin”dedi.   
 
Haber: Ercan Özçetin