Lapseki Kaymakamlığı tarafından düzenlenen gazi ve şehit aileleri ile iftar yemeğine Vali Orhan Tavlı, İl Jandarma komutanı Albay Necmi İnce, Garnizon Komutanı Tuğamiral Tayyar Ertem, Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, AK Parti Lapseki İlçe Başkanı Halil Özer, İlçe Jandarma Komutanı J.Yüzbaşı Emrah Avdan, Garnizon Komutanı Yarbay Türker Altıngöz, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Göç katıldılar.

Lapseki Öğretmenevi Bahçesinde ilçe kaymakamlığı tarafından ‘Gazi ve Şehit Ailelerine verilen iftar yemeğinde bir konuşma yapan ilçe Kaymakamı Tahir Şahin” Bugün burada aziz şehitlerimizin değerli yakınları ve gazilerimizle birlikteyiz. Hepsine devlet ve millet olarak minnet ve şükran borçluyuz. Sizler en değerli varlıklarınızı, eşinizi, oğlunuzu,  kardeşinizi; küçükler babalarını bu vatan için şehit verdiniz. Bunun dünyada her hangi bir karşılığı olmaz. Bundan daha kıymetli ve daha büyük bir fedakarlık yoktur” dedi.
Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ise konuşmasında duygularını şöyle ifade etti; “Bayrağımız, vatanımız, aziz milletimiz ve kutsal değerlerimiz uğruna hiç düşünmeden canlarını feda eden aziz şehitlerimizin çok kıymetli saygıdeğer aileleri, vatan, bayrak ve milleti uğrunda hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan gazilik unvanını alan saygıdeğer gazilerimiz ve gazilerimizin çok kıymetli aileleri sevgili Lapsekililer, en içten ve en kalbi duygularımla selamlıyorum hoş geldiniz şerefler verdiniz. Ramazan ayı rahmet ayı, bereket ayı, mağfiret ayı. Bizi böyle bir aya kavuşturan rabbimizi sonsuz hamdüsenalar olsun. Ne mutlu Ramazan ayına ulaşan bizlere onun kıymetini bilip hakkıyla değerlendirenlere. Mübarek Ramazan ayı ümmetine bizleri siz şehit ailelerimiz ve gazilerimizle bir araya getiren ve Ramazan ayının mağfiretini ve bereketini sizlerle paylaşmamıza vesile olan Lapseki Kaymakamlığımıza teşekkür ediyorum.”

Kaymakam Şahin ve Vali Tavlı iftar yemeğinde gazi ve şehit ailelerinin oturdukları masalara da konuk olarak onlarla bir süre sohbet etti.

Haber: Ercan ÖZÇETİN