Gökçeada Belediyesi ve Gökçeada Cemevi ve Kültür Derneği'nin imzaladıkları sözleşme ile Gökçeada Cemevi'nin yapılacağı yer belirlenerek Gökçeada Belediyesi tarafından Gökçeada Cemevi ve Kültür Derneği'ne tahsis edildi. Tahsisi yapılan alana Gökçeada Cemevi ve Kültür Derneği tarafından "Cemevi" binası yapılacak.
 
Tahsis için Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin ve Gökçeada Cemevi ve Kültür Derneği Başkanı Hayrettin Altıncevahir bir araya gelerek gerekli imzaları attı.
 
İmza töreninde söz alan Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin "Seçimler öncesi vaat ettiklerimiz arasında bulunan tüm inanç gruplarının özgürce ibadet edebilmeleri için belediyemize düşen her konuda destek sözümüzü, tüm vaatlerimizi yerine getirdiğimiz gibi yerine getiriyoruz. Biz Gökçeada'ya hizmet için geldik. Gökçeada'da hiç bir ayırım yapmadan hizmetlerimize devam edeceğiz" dedi.
 
Gökçeada Cemevi ve Kültür Derneği Başkanı Hayrettin Altıncevahir ise atılan imza ile gelinen nokta için emeği geçen herkese teşekkür ettikten sonra "Bugün atılan imza ile Gökçeada'da yaşayan alevi vatandaşlarımızın ibadet edebilecekleri bir mekanın yapılabilmesi için Gökçeada Belediyesi üzerine düşeni yaparak bayrağı derneğimize vermiştir. Şimdi sıra bizde. Gökçeada Cemevi ve Kültür Derneği olarak tahsis edilen alana en kısa sürede ibadet yerimizi yaparak adamızın bir eksiğini tamamlayacağız" diyerek konuşmasını tamamladı.
 


Kaynak: Haber Merkezi