Ana Arı Yetiştirmeyi öğrendiler

Çanakkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü, Çanakkale Arı Yetiştiricileri Birliği işbirliği ile Bayramiç İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Bayramiç Bal Üreticiler Birliğinin de katkılarıyla Bayramiç ilçesindeki arıcılara yönelik ‘Uygulamalı Ana Ar

1921
Ana Arı Yetiştirmeyi öğrendiler

Çanakkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü, Çanakkale Arı Yetiştiricileri Birliği işbirliği ile Bayramiç İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Bayramiç Bal Üreticiler Birliğinin de katkılarıyla Bayramiç ilçesindeki arıcılara yönelik ‘Uygulamalı Ana Arı Yetiştiriciliği’ kursu düzenlendi.
 
Ana arı yetiştiriciliği ile ilgili uygulamaların da yapıldığı 10 gün süreli kurs, 19 arıcının katılımı ile sona erdi. Ana Arı Yetiştiriciliği kursu Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Arıcılık Şubesinde görevli Ziraat Yüksek Mühendisi Mustafa Köseoğlu, Ziraat Yüksek Mühendisi Miraç Dayıoğlu ve Ziraat Yüksek Mühendisi Neslihan Özsoy tarafından verildi. Kurs sonunda yapılan sınavda başarılı olan arıcılara Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından  "Ana Arı Yetiştirici Sertifikası" verilecek.
 
Kursun kapanış toplantısına; İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erdem Karadağ, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü H.İbrahim Büyükgaga, Çanakkale Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cahit İleri, Bayramiç Bal Üreticileri Birliği Başkanı Zekeriya Sezen, teknik personel ve arı yetiştiricileri katıldı.
 
Bir konuşma yapan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ; "Türkiye'de genellikle bal verimi kovan başına 16 kg civarında. Bu dünya genelinde alt sıralarda yer almaktadır. Daha verimli arıcılık için ana arıların 2 yılda bir değişmesi ve genç olması gerekmektedir. Bu kurslar sayesinde koloni başına verimin artması ve arıcının çok kazanması hedeflenmektedir. Uluslararası bal yarışmasında Bayramiç'ten giden bir bal örneği dereceye girip 2. olmuştur. Bu da bölgenin bal kalitesini göstermektedir. Bu kurslar sayesinde yanlışlarımızı görüp daha kaliteli bir bal üretebilmek için daha çok çalışmamız gerekir" dedi.
 


Kaynak: Haber Merkezi
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.