Pioneering Spirit adlı, 403 bin 342 groston ağırlığındaki Malta bayraklı gemi Rusya'nın Anapa Limanı'na gitmek üzere Çanakkale Boğazı’ndan geçiş yaptı.

445 metre uzunluğunda ve 124 metre genişliğindeki gemi sabah erken saatlerde Çanakkale Boğazı’na Ege Denizi’nden giriş yaptı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait ‘Kurtarma-4’, ‘Kurtarma-9’, ‘Kurtarma-10’ römorkörleri, ‘Kıyı Emniyeti-2’ ve ‘Kıyı Emniyeti-4’ botları, Sahil Güvenlik ve Deniz polisinin de refakat ettiği gemi, saat 09:00 sıralarında Çanakkale önlerine ulaştı. Dev geminin geçişiyle Çanakkale Boğazı güvenlik amacıyla transit gemi geçişlerine çift yönlü olarak kapatıldı. Boğazda deniz ulaşımı sağlayan Getaş A.Ş., internet sitesi üzerinden yaptığı duyuruda,  Çanakkale Boğazı'nda seyir emniyeti sebebiyle, Çanakkale-Eceabat-Kilitbahir hattında 08.00-10.00 Gelibolu-Lapseki hattında 11.00-13.00 saatleri arasındaki seferlerde gecikmeler yaşanabileceğini duyurdu.

Bu sırada sahilde bulunan vatandaşlar dev geminin geçişin meraklı gözlerle izledi. 445 metre uzunluğunda ve 124 metre genişliğindeki gemiyi cep telefonlarıyla görüntüleyenler de oldu. Geminin, Rusya'dan Türkiye' ye direk doğal gaz akışını sağlayacak olan Türk Akımı projesinin gaz boru hattı inşaatında çalışmak üzere Karadeniz’de gittiği öğrenildi. Dev gemi Çanakkale Boğazı geçişini 7 saate yakın bir sürede tamamlayacağı öğrenildi.

Haber: Ersan KÜÇÜKKURU


Kaynak: Haber Merkezi