Başkanlığını Kaymakam Tahir Şahin’in yaptığı ve iki il genel meclis üyesi ve iki köy muhtarının bir yıl görev yaptığı Köylere Hizmet Götürme Birliği seçimi, Hüseyin Akif Terzioğlu Anadolu lisesi toplantı salonunda gerçekleştirildi. Genel kurul meclis toplantısı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
 
Açılış konuşmasını gerçekleştiren Kaymakam Tahir Şahin, “Köylere Hizmet Götürme Birliği bir çok alanda kendi imkanları çerçevesinde özel idareden arkadaşlarımızın gayretleri ve merkezi idareden proje karşısında almış olduğumuz desteklerle faaliyetlerimiz devam ediyor. Aksayan, geciken her hangi bir işimiz söz konusu değil bu konuda bütün kararlarımızda istişareyi işimizin temeline alıyoruz. Aldığımız bütün kararlar ve yapacağımız yatırım kararları bu meclisin kararlarıyla alınıyor ve daha sonra da encümende de meclisin iradesinin ortaya koyduğu neyse o yansımada projeleri oluşturuyoruz. Bildiğiniz gibi köylerimizde alt yapı ve üst yapının yanında spor tesislerine yönelik çalışmalarımızda oldu ve bunlarda tamamlandı bu konuda desteğini bizden hiçbir zaman esirgemeyen sayın milletvekilimize Bülent Turan’a şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.
 
Daha sonra 2016 yılı faaliyet raporu görüşüldü ve 2016 yılı gelir gider kesin hesap görüşülerek oylandı. Birlik tüzüğü gereği birlik encümeninde bir yıl süre görev yapacak iki il genel meclis üyesi ve iki köy muhtarının seçimine geçildi. Kapalı oy şeklinde yapılan seçimde AK Parti Gurubundan Hasan Engin 32 oy yine AK Parti Gurubundan Tayfun Sevim 28 oy alarak bir yıl boyunca mecliste görev yapacaklar. MHP Grubundan Ali Koltuk ise 8 oy aldı.
 
Görev yapacak muhtarlar ise Yeniceköy Muhtarı Ali Balta 22 oy, Balcılar Köy Muhtarı Selvet Oytun 15 oy, Dışbudak Köy Muhtarı Bayram Yümsek 14 oy, Karaömerler köy muhtarı Nurettin Girgin ise 3 oy aldı.

Haber: Ercan ÖZÇETİN