Bünyesinde yapılan yönetimsel ve organizasyonel değişikliklerle güçlenen Doğtaş Kelebek, hükümet tarafından getirilen KDV indiriminin de etkisiyle satışlarını artırarak sektör ortalamasının çok üzerinde büyümeye devam ederek 2018 hedefini açıkladı.
 
Doğtaş Kelebek CEO’su Ersin Serbes, şirketin 2018 hedefinin 1 milyar olduğunu söyledi.
 
Türkiye mobilya pazarında yaşanan büyümeden olumlu yönde en fazla etkilenen Doğtaş Kelebek, ihracat rakamlarını da geçen yıla göre yukarı çekti. Doğtaş Kelebek CEO’su Ersin Serbes, Marka ve Satış Genel Müdür Yardımcısı İlhan Tunçman ve marka ekipleriyle beraber Kolin Hotel’de bir basın toplantısı gerçekleştirdi.
 
Doğtaş Kelebek’in 2017’de güçlü bir büyüme hikâyesi yaratacağını söyleyen Ersin Serbes, “Yılın ilk üç ayında satışlarımızı yüzde 41 oranında artırdık. Bu büyüme sektör ortalamasının çok çok üzerinde ve bunun için de ‘41 kere maşallah’ diyoruz. Yılsonu ciro hedefimiz 600 milyon TL. 2018 sonunda ise 1 milyar TL ciroya ulaşmak istiyoruz.” dedi.
 
Doğtaş Kelebek’te sektörel deneyimi çok uzun yıllara dayanan güçlü bir ekiple yeniden yapılandıklarının altını çizen Serbes, gelişmelere ilişkin şunları söyledi: “Geçtiğimiz yıl, sektörel deneyimi çok uzun yıllara dayanan güçlü bir ekiple yeniden yapılandık. 2000’li yıllarda büyümeye devam ederken, Kelebek Mobilya’yı çok yakından takip ediyor, mobilya sektörüne getirdiği yenilikler ve bakış açısını takdirle izliyorduk. Gitmek istediğimiz yolculukta kendimize örnek aldığımız markaydı. Yönetim Kurulu Başkanımız Davut Doğan’la birlikte Doğtaş’ı ilerde Kelebek Mobilya gibi değerli bir marka yapmanın hayallerini kurardık. Ne mutlu ki, 2012 yılında Kelebek Mobilya’nın bünyemize katılmasıyla Davut Bey markanın sahibi, ben de geçtiğimiz yıl yöneticisi oldum. İki değerli markamız Doğtaş ve Kelebek, Türk mobilya sektörünün en önemli oyuncuları arasında, birçok ödülle de başarısını tescil etmiş durumda. Yılların verdiği birikim ve uzmanlığımızı ustalıkla yansıttığımız tasarımlarımızı müşterilerimize uygun koşullarda sunmanın gayretindeyiz. Tasarım ve trendler konusunda öncülük etmek, müşterilerimizle bir araya geldiğimiz tüm temas noktalarımızda onlara iyi bir deneyim sunmak bizim için her zaman çok önemli. Yenilenen ürün portföyümüz, hem Doğtaş hem Kelebek Mobilya’da yenilemeye başladığımız mağaza konseptlerimiz, satış sonrasında da fark yaratan uygulamalarımızla önümüzdeki günlerde mobilya perakendeciliğinde adımızdan söz ettirmeye devam edeceğiz.” dedi.
 
“Mobilya sektöründe perakende modeli yaratacağız”
2017 sonuna kadar yurtiçi ve yurtdışında 92 yeni Doğtaş, Kelebek Mobilya ve Kelebek Mutfak&Banyo mağazası açmayı planladıklarına değinen Serbes; “Perakende sektörü dinamikleri ile yürüyen bir şirketiz. CRM yapımız, bayi yapılanmamız, satış sonrası destek ekibimize kadar uzanan her iş sürecimizi bir perakendeci gözüyle ele alıyoruz. Şirkette verimliliği artıracak bir yapılanmaya gittik. Üst kadrolardan alt kadrolara bu sektörün dinamiklerine hâkim hızlı aksiyonlar almaya açık bir ekip kurduk. Verimliliği artıracak kadro yapılanmamıza paralel yürüttüğümüz birçok aksiyon bulunuyor. Bayi kanalında da bu yönde adımlar atıyoruz.” dedi.
 
En büyük rakibimiz devlet
15 Temmuz Darbe Girişiminin neticesinde piyasada, sektörlerde en büyük hareketlerden bir tanesinin mobilya sektöründe yaşandığını belirten Serbes:“ Maalesef sektörün en büyüğü olduğunu hepimizin kabul ettiği Boydak Grubundaki arkadaşlarımızın bu yapıya destek oldukları gibi bir süreç ortaya çıktı. Dolayısıyla şimdi oraya kayyum atandı, devlet el koydu. Kayyum yönetiyor artık bu Türkiye’nin en büyük yapısını İstikbal, Bellona ve Mondi’den oluşan 3 büyük markayı kayyum, devlet yönetiyor.  Yani diyebiliriz ki bizim en büyük rakibimiz devlet şu an itibariyle. Önümüzdeki günlerde ne olacak bilemiyoruz, satılacak mı satılmayacak mı bilemiyoruz.  Yine bunun dışında sektörün önemli oyuncularından bir tanesi gerçi büyüklük olarak çok bizlerle yararlanabilecek durumda olmamasına rağmen önemli markalarımızdan bir tanesi Alfemo Grup vardı. Alfemo Grubu’da yine aynı yapıya hizmet ettiği tespit edildiğinden dolayı oraya da devlet el koydu, oraya da kayyum atandı. Orada da şu anda devlet idaresi sürüyor” dedi.
 
Serbes:“Dolayısıyla enteresan bir yapı oluştu mobilya sektörü içerisinde, taşlar yerinden oynadı değişti her şey. Bu olayların neticesinde de biz tüm bu yapının içerisinde sapasağlam, Türkiye’deki demokrasiye,  yönetime her zaman inanmış, saygı duymuş, demokratik yapıya son derece saygı duyan bir grup olarak işimizin başında işimizi götürdüğümüz içinde inşallah bu bizim hedefimiz 2022 yılında Türkiye’nin en büyük mobilya grubu olacağımıza yürekten inanıyoruz” şeklinde konuştu.
 
Haber: Fehmi Şenyiğit