Çanakkale Emniyet Müdürü Celal Sel ve İl Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce Çanakkale Emniyet Müdürlüğünde basın mensupları ile bir araya geldi. Sohbet havasında geçen buluşmada gazeteciler sorularını Emniyet Müdürü Celal Sel ve Jandarma Komutanı Necmi İnce’ye sordu.
 
Çanakkale’de yaşanan asayiş olaylarına ilişkin açıklamalarda bulunan Emniyet Müdürü Celal Sel, özellikle yazın gelmesi ile birlikte Çanakkale tarafına tatil için veya çalışmak için gelenlerin olduğunu bununla birlikte hırsızlık olaylarında bir artış olduğunu ve gerekli çalışmaların devam ettiğini söyledi.
 
Trafik düzenlemesi ile ilgili de konuşan Emniyet Müdürü Celal Sel, hepsinin belediyeye ait olduğunu vurgulayarak “Belediye kanununa bakın trafik düzenlemesi, tek yönler, çift yönler belediyeye ait. Bunun oturulup düşünülmesi lazım. Sadece polisle olmaz bu. Hep birlikte karar verilmesi lazım. Burası küçük bir yer ama araba sayısı fazla. Park sorunu var. Park sorunu olmasa bir sorun kalmaz. Bu sadece belediyenin ve bizim sorunumuz değil Çanakkale’nin sorunu” dedi.
 
İl Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce ise Midilli Adasına kaçak yollardan geçmek isteyen göçmenler ile ilgili açıklamalarda bulundu.
 
Çanakkale’de 2015 yılında göreve başladığını belirten Albay İnce:“ Göçmen kaçaklığı çok yoğundu o dönemde. Onunla ilgili tedbirler aldık. Yol aramalarımızı 2015’te başlattık. 2015 yılında yakaladığımız göçmen sayısı yaklaşık 87 bindi. Aldığımız tedbirlerle neredeyse sıfırladık. Eskiden bir günde 2 bin 3 bin kişi yakalarken şu anda haftalık iki grup gelirse 30-40 kişi o da gelip bırakıp kaçıyorlar. Onları da geçmeden yakalıyoruz. Şu anda çok iyiyiz. Sahil güvenliğinde en iyi olan illerden bir tanesiyiz. Bu konuda başarılıyız. Emniyet, Jandarma, Sahil Güvenlik ve Göç İdaresi olarak dörtlü güzel bir koordinasyon var” şeklinde konuştu.
 
Haber: Fehmi Şenyiğit