Çanakkale de Bireysel Sulama Makine ve Ekipmanları kapsamında 2017 yılında 28 proje başvurusu uygun bulunarak kabul edildi. Bunlar  1 Güneş Enerjili Sulama, 11 adet Tamburlu Yağmurlama Sistemi, 13 adet Tarla içi Damlama Sulama, 2 adet Tarla içi Mikro Yağmurlama Sistemi ve 1 adet Tarla içi Yağmurlama Sistemi dir. 28 proje için toplam 1.344.041,29 TL olmak üzere  % 50 si 582.318,78 TL Hibe ödemesi yapılacaktır.
 
Çanakkale ili Yenice İlçesi Hamdibey köyünde Çetin Engin tarafından Bireysel Sulama Makine ve Ekipmanları desteklemesi kapsamında alınan Tamburlu Yağmurlama Sistemi İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ'ın da katılımıyla yerinde kontrolü ve testi yapıldı. Kontrollere Şube Müdürleri, Yenice İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü, teknik personel ve firma yetkilileri katıldı.
 
İl Müdürü Erdem Karadağ burada yaptığı konuşmasında; Tarımsal sulamalarda su, toprağa değişik yöntem ve sistemlerle verilebilir. Günümüzde daha az sulama suyu, az işçilik, ve tuzluluk sorunu yaratmayacak, verim ve kaliteyi arttıracak Modern Sulama Sistemlerinin kullanımının önemi her geçen gün artmaktadır.
 
Tarımsal sulamada, kısıtlı olan tatlı su kaynaklarını doğru  yöntemlerle ve tekniklerle daha az su, enerji ve işgücü kullanımı sağlayan Modern Sulama Sistemlerinin uygulamaya konulması ülkemizin bitkisel üretiminin daha istikrarlı ve sürdürülebilir olması için büyük önem taşımaktadır.
 
Bugün burada 2017 yılında Bireysel Sulama Makine ve Ekipmanları desteklemesi kapsamında kabul edilen Tamburlu Yağmurlama sistemini yerinde kontrolüne geldik. Üreticimize hayırlı olsun. Basınçlı sulama yöntemlerinin yapıldığı sistemler ilimizde yaygınlaşması gerekir. Biz bunun için İl Müdürlüğü olarak ekibimle birlikte büyük çaba harcıyoruz. dedi.
 
 


Kaynak: İHA