AK Parti Grup Başkanvekili Turan mesajında, ülke olarak yaşanan sıkıntılı süreçlerden kurtuluşlarda, geçmişte olduğu her zaman gençlerin katkıları olduğunu vurguladı. Çanakkale’den Kars’a her yerde verilen milli mücadelede ön saflarda gençlerin yer aldığının altını çizen Turan:“ Çanakkale’de 15’liler, Sarıkamış’ta binlerce gencimiz vatanı için şehit olmuştur. Milli Mücadele 23 Ekim 1923’te Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasıyla taçlandırılmıştır.19 Mayıs 1919’da istiklal ve istikbal mücadelesi için yakılan meşale gençlerimizin önderliğinde geleceğimizi aydınlatmaya devam etmektedir. Bugünün gençlerimize armağan edilmesi onlara olan güveni simgelemektedir” dedi.
 
“2023 yolunda emin adımlarla ilerleyişimiz gençlerimizin önderliğinde devam etmektedir, gençlerimiz bizlerin yarınlarını oluşturmaktadır ve onlar yarınların mimarıdır” ifadelerini kullanan Turan, yatırım politikalarının düzenlemesinde gençleri her zaman göz önünde bulundurduklarını vurguladı.
 
Gençlerin ilgi alanlara yönelik reform gerçekleştirdiklerini kaydeden Turan, sözlerini şu şekilde sürdürdü:“ Temel eğitimden, ortaöğretime ve yükseköğretime kadar yeni çalışmalar ortaya koyduk. Burs ve kredi miktarlarını arttırdık. Gençlik merkezlerinden, kültür merkezlerine kadar gençlerin sosyal hayatlarına yönelik yatırımlar hayata geçirildi. Gençlik hizmetleri ve gençlik merkezleri sayısı 2002 yılında ülke genelinde 74 iken şu anda 275 sayısına ulaşmıştır. Lisanslı sporcu sayısı 2002 yılında 850 bin iken, 2016 yılında 7 milyona yaklaştı. Özel eğitim alanında yapılan çalışmalarla engellilerin eğitim alanında yaşadığı sorunları ortadan kaldırıldı. Braille kabartma yazı ile ders kitapları dağıtımı yapıldı. Destekleme ve yetiştirme kursları ile ortaokul öğrencilerine ve mezunlara derslerde edindikleri bilgiyi pekiştirmek ve özel ilgi alanlarını geliştirmek maksadıyla hizmet vermeye devam etmektedir. Artan nüfusa rağmen okul, derslik, şube ve öğretmen başına düşen öğrenci sayısında yapılan yatırımlar ve atamalar doğrultusunda düşüş sağlandı. 14 yılda yükseköğretim alanında yapılan çalışmalar ile 104 yeni üniversite kuruldu. Her ilde üniversite bulunmakta. Toplam 183 yükseköğretim kurumuyla öğrenci sayısı 7 buçuk milyona yaklaştı. Bu sayıyla Avrupa Yükseköğretim Alanındaki ikinci en büyük öğrenci sayısına sahip ülke konumuna gelindi. Hedeflerimize eğitimle ulaşabileceğimizin farkında olarak bütçe düzenlemelerinde önceliğimizi eğitim alanına verdik. Geçmiş yıllara göre Milli Eğitim Bakanlığımızın bütçesini 12 kat artırdık. 2002-2016 yılları arasında 11 milyar TL’ye yakın spor yatırımı yaptık. Gençlerimizin milli ve manevi değerlerle bilinçlendirilmesi, ülkemizin tarihi ve kültürel değerlerinin daha yakından tanıtılması için 58 uygulama projesi hayata geçirildi. Bu projelerden 3.5 milyon gencimiz yararlandı”
 


Kaynak: Haber Merkezi