Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Ezine Kaymakam Vekili Bayramiç Kaymakamı Ramazan Kendüzler,  Ezine Belediye Başkanı ve Ezine Gıda İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Haluk Babaoğlu,  Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kansu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hacı Bekir Tuncer, OSB Bölge Müdürü Çağrı Oğuzhan, Yönetim Kurulu Üyesi Ömür Pişirici’nin, İl Özel İdaresi Emlak İstimlak Müdürü Teoman Uzun’un katıldığı toplantıda Vali Orhan Tavlı’ya Ezine Gıda İhtisas OSB ile bilgi verildi.

Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesindeki çalışmalarda gelinen son aşama ve yapılacakların görüşüldüğü toplantıda kamulaştırma aşamasında olan OSB’nin kamulaştırma işlerinin İl Özel İdaresi tarafından başlatıldığı, 21 parsel için kamulaştırma değer tespitinin yapıldığı, bu hafta içinde maliklere tebligatların gönderileceği ifade edildi. Hazırlanan taslak imar planını inceleyen Vali Orhan Tavlı,  projenin ilimiz ve bölgemiz için önemini vurgulayarak hızlı bir şekilde yatırımcılara hazır hale getirilmesi gerektiğini, alt yapı çalışmalarına da bir an önce başlanılması talimatını verdi.

Vali Orhan Tavlı, Bakanlıklar nezdinde yürütülecek konuların ilgili müdürlüklerce bizzat takip edilmesi hususunda talimat verdi. Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesindeki Akçin Çayı’nın taşkın koruması için Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğünce planlama yapıldığı, alt yapı çalışmalarıyla beraber bunun da tamamlanması gerektiği konusunda karşılıklı görüş birliğine varıldı. OSB’nin kuruluş çalışmalarına ve bu güne kadar yapılan çalışmalara desteğinden dolayı Vali Orhan Tavlı’ya teşekkür eden OSB Yönetim Kurulu yatırım programında belirtilen süreden daha önce OSB altyapısının tamamlanması için çalışmalara hız verilmesi yönünde karar aldı.
 


Kaynak: Haber Merkezi