8 bin 540 metrekare kullanım alanı bulunacak katlı otopark 8 kattan oluşacak ve 280 araç kapasiteli olarak planlandı. Eski kültür sarayı içinde işyerleri bulunan esnaflara ait dükkanların metrekareleri korunacak ve esnaf mağdur edilmeyecek. Çevreye uygun yapısı ile modern bir görünüme sahip olacak katlı otoparkın proje ihalesi yapıldı. Yıkım süreci tamamlanana kadar ise yapım ihalesinin gerçekleştirilmesi planlanıyor.
Katlı otoparkın yapımı ile ilgili konuşan Biga Belediye Başkanı İsmail Işık; “Seçimler öncesi verdiğimiz tüm sözleri bir bir yerine getirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Otopark ve trafik sorunu Biga için öncelikli sorunlarımızdan. Avcılar Köprüsü’nün trafiğe açılması olsun, çarşı içi düzenlemelerimiz olsun bu amaçla çalışıyoruz. Bizi bu göreve getiren Bigalı hemşerilerimiz, bizden iş üretmemizi ve yaşanabilir bir Biga için çalışmamızı istediler. Biz de seçildiğimiz ilk günden bu yana Biga Belediyesi’nin tüm olanaklarını hemşerilerimize için kullandık. Halkımızdan aldığımız destekle her geçen gün daha iyi işler ortaya çıkaracağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.
Öte yandan eski Kültür Sarayı’nın ilk projesi 1963-1968 yıllarında belediye başkanlığı yapan merhum Osman Nuri Babi zamanında hazırlanmıştı. Kültür Sarayı’nın inşaatına 1968-1977 yıllarında belediye başkanlığı yapan merhum Fethi Usumi zamanında başlanmış ve 1977-1980 yıllarında belediye başkanlığı yapan merhum Hüseyin Onan döneminde ise hizmete girmişti.
 


Kaynak: Haber Merkezi