İçerisinde Atatürk Kültür Merkezi, Barış Parkı, Piri Reis Meydanı ve sahil yolu düzenlemesini barındıran “Altın Gerdanlık Kentsel Tasarım Projesi”nin ilk etabı olan “Piri Reis Meydanı Çokalcı Deresi arası kentsel tasarım projesi’ uygulamaya dönüştürülmeye başlandı.  Gelibolu Belediyesi’nce 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19’uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilen projeye, 4 milyon 900 bin TL bedelle en uygun teklifi veren yüklenici firma olan Rosan İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti. ile sözleşme imzalanmasının ardından yer teslimi yapıldı.





Uygulama alanında yıkımlar sonrası temizlik çalışması başlatılan ve yer tesliminden itibaren 220 gün süre tanınan proje, kafeteryalar, hediyelik eşya satış yerleri, dinlence yerleri, çocuk oyun alanları, spor aletleri, yürüyüş parkuru ve yeşil alanlarla birlikte yaklaşık 12 bin m2’lik alanda uygulanacak.





Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Gelibolu halkına vaat ettikleri projeleri uygulamaya dönüştürmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “İhale süreçlerinde yaşanan bazı olumsuzluklardan dolayı bu büyük projemize gecikmeli olarak başlamak durumunda kaldık. Değerli halkımızdan bu süreç için hoşgörü ve anlayış beklerken, kentsel tasarım projemizin ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Kordon boyumuz bu proje kapsamında modern ve estetik bir görünüme kavuşurken, çok yakında vatandaşlarımızın keyifle faydalanabileceği bir alana dönüşecek” dedi.




Kaynak: Haber Merkezi