AK Parti Karabiga Belde Başkanlığı Seçim Koordinasyon Merkezi açılışına katılan Turan, Anayasa değişikliğine ilişkin açıklamalarda bulundu, referandumda neden evet denilmesi gerektiğini anlattı.
 
Konuşmasında ana muhalefet partisine yüklenen Turan, Türkiye’de muhalefetin her şeye ‘hayır’ mantığıyla ilerlediğini dile getirerek, “Türkiye’nin en büyük problemi muhalefet. Bugün ülkemizde bulunan muhalefetin hayır demesinin hiçbir geçerliliği yoktur. Kendilerine hayır demeyi amaç edinmişler. İyi olana da hayır kötü olana da hayır söylemi bir şey kazandırmaz. Bakıyoruz söylemlerine dün evet dediklerine bugün hayır diyorlar. Millete hizmet siyasi parti ayrımı yapmamalı. Vatan da bizim millette” dedi.
 
CHP’nin kendi ile çeliştiğini kaydeden Turan konuşmasına şöyle devam etti; “Anayasa değişikliğinin görüşmelerine başladığımız ilk günden itibaren kendiniz için, çocuklarınız için istiyorsunuz, tek adamlığı getiriyorsunuz dediler. Bizim 15 yıldır tek derdimiz var. Bu millete, vatana olan sevdamız. Geçmiş yıllarda 600 milletvekili olsun diyen kendileri, 18 yaşında vekil seçilsin diyen kendi milletvekili. Elimde kendisinin meclise verdiği öneri var. Söyleyecek yalanları olmadığı için artık kendileri ile çelişmeye başladılar. Kendi söylediklerini inkar eder oldular.”
 
Turan açılış sonrası vatandaşların sorunlarını dinledi, çözümü için elinden geleni yapacağını kaydetti. Kendisiyle fotoğraf çekinmek isteyenleri de kırmayan Turan, zaman zaman kendi telefonuyla da selfie çekmeyi ihmal etmedi.
 
Haber: Ercan ÖZÇETİN