Çanakkale'den iki sporcusu, Yağmur Ecrin Çolakoğlu ve Meryem Ada Yenal, Türkiye Bisiklet Yol Şampiyonası'nda mücadele etti. Denizli'de gerçekleşen yarışlarda, Gelibolulu sporcular, iki gün boyunca pedal çevirerek zirveye doğru ilerledi ve şampiyonadan zaferle ayrıldı.

İlk gün yapılan uzun yol yarışında 12 yaş kategorisinde Meryem Ada Yenal birincilik kürsüsüne çıkarken, 15 yaş kategorisinde Yağmur Ecrin Çolakoğlu da zirvedeki yerini aldı. Ancak, Masal Zeynep Dertop'un düşüp yarış dışı kalması bir üzüntüydü.

İkinci gün düzenlenen tırmanma yarışlarında ise 15 yaş kategorisinde Yağmur Ecrin Çolakoğlu bir kez daha birincilikle parladı ve şampiyonada ikinci zaferini elde etti. Gelibolulu bisiklet takımı, şampiyonayı üç birincilikle tamamlayarak büyük bir başarıya imza attı.

Kulüpten yapılan açıklamada, başarıların ardında emeği geçenleri kutladılar. Bisiklet Kız Takımı'nın başarısını ve onları hazırlayan Hocamız Halil Tuna'yı ve ailelerini tebrik eden kulüp yetkilileri, Gelibolu Belediye Başkanı'na da desteklerinden dolayı teşekkür etti.


Kaynak: Şahver Banu Çağlak