Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde, 24 yaşındaki üniversite öğrencisi Zeliha Güneş'in, kamyonet çarpması sonucu hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan acı bir kaza yaşandı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Güneş, 28 Nisan'da gece saatlerinde Kocadere köyü yakınlarında, bisikletiyle seyir halindeyken bir kamyonetin çarpması sonucu ağır yaralandı. Kaza yerine gelen ambulansla Eceabat Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Güneş, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı ve kamyonet sürücüsü gözaltına alındı.

Yapılan araştırmalarda, genç kadının talihsiz kaza öncesinde, 5 Mayıs tarihinde düzenlenecek olan 11. Yeşilay Bisiklet Turu'na katılmak için antrenman yaptığı ortaya çıktı. Bu acı haberi öğrenen çevresi ve spor camiası, büyük üzüntü yaşadı.

Kazanın ardından gözaltına alınan kamyonet sürücüsü, jandarma tarafından yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki ifadesinin ardından mahkemeye çıkarılan sürücü, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

‘ÜZGÜNÜZ VE ÖFKELİYİZ’

Eceabat’ta yaşanan bu trajik olay, bisiklet sporuna gönül verenleri derinden üzdü. Çanakkale Bisiklet Platformu da yaptığı açıklamada üzüntüsünü dile getirirken aynı zamanda tepkisini de ortaya koydu. Platformun açıklamasında, “28.04.2024Pazar günü bisikletiyle gezintiye çıkan ve Eceabat Kocadere Mevkii'nde bir kamyonetin çarpması sonucunda vefat eden Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Zeliha Güneş'e Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır ve metanet dileriz. Süreci yakından takip ettiğimizi, Çanakkale’nin tüm yollarında ve bölgelerinde bisiklet adına yapılacak tüm çalışmalarda ilgili kurumlarla iletişim halinde olduğumuzu, sesimizi duyurmak adına çalışmalarımıza devam edeceğimizi kamuoyuna duyururuz. Bisikletli ulaşım haktır, trafikte biz de varız” ifadelerine yer verildi.


Kaynak: Senem Erdem İnal