Çanakkale'de hava durumu, toz taşınımı etkisiyle dikkat çekiyor. Kent genelinde kapalı bir hava hakim olurken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre, Çanakkale çevrelerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Bununla birlikte toz taşınımının yaşanması tahmin ediliyor.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının yurt genelinde artmasıyla birlikte, Çanakkale'de de sıcaklık yüksek seviyelerde seyretmeye devam ediyor. Özellikle iç ve batı bölgelerde toz taşınımı beklendiğinden, olası olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulanıyor. Güney ve Kıyı Ege'de rüzgarın zaman zaman kuvvetli esmesi (40-60 km/sa) bekleniyor.

Marmara Bölgesi'nde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava hakim olurken, Trakya, İstanbul ve Çanakkale çevrelerinde sağanak yağışlar ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Bu bölgelerde toz taşınımıyla birlikte yaşanabilecek olumsuzluklara karşı da vatandaşların hazırlıklı olmaları önemle bildirildi.


Kaynak: Veysel Akın Salkın