Temsili bir törenle gerçekleşen bu anlamlı devir teslimde, 11 yaşındaki Bade Nehir Lek, İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı'nın makamına oturdu. Müdür Arıcı, devir öncesinde yaptığı açıklamada, "Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla geleneksel olarak makamımızı Bade kızımıza devredeceğiz. Tüm yetkilerle beraber devredeceğim. Bade kızımız 5. sınıfa giden bir evladımız. Biraz heyecanlı. Ama hazırlıklı da gelmiş. Kıyafeti de çok güzel olmuş" ifadelerini kullandı.

Makam koltuğuna oturan Bade Nehir Lek ise duygularını, "Gururlu ve heyecanlıyım. Biz bugünün küçükleri, yarının büyükleriyiz. Ülkemizin geleceği bize emanet. Hiç şüpheniz olmasın. Mustafa Kemal Atatürk'ün yolundayız" şeklinde dile getirdi.

Ardından telsizle birimlere anons yapan Bade Nehir Lek, "Tüm ekiplerimize görevlerinde kolaylıklar dilerim, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun" diyerek meslektaşlarına ve vatandaşlara iyi dileklerde bulundu.

Temsili makamın sorumluluğunu taşıyan Bade Nehir Lek, daha sonra şube müdürlerine bazı talimatlar verdi. Basın mensuplarına yaptığı açıklamada ise, "Çok gururlu ve heyecanlıyım. Gelirken çok heyecanlıydım. Ancak geldiğimde çok rahatladım. Sayın İl Emniyet Müdürümün bu kadar iyi bir adam olduğunu görünce rahatladım. Herkesin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlarım" şeklinde konuştu.

Bu anlamlı devir teslim etkinliği, ilçede hem çocukların hem de yetişkinlerin büyük ilgisini çekti ve geleceğin temsilcisi olan çocuklara duyulan güveni bir kez daha vurguladı.


Kaynak: Senem Erdem İnal