Nisan ayının son dönemine girilirken Çanakkale’de sağanak yağışları etkisini göstermeye başladı. Özellikle dün Biga ilçesinde kırsal kesimlerde yağış hayatı olumsuz etkiledi. Yaşanan su taşkınları nedeniyle bazı köylerde yollar ve tarım arazileri sular altında kaldı. Bazı evleri de su bastı.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü’nün 22 Nisan Pazartesi ve 26 Nisan Cuma günlerini kapsayan 5 günlük hava tahminlerine göre Çanakkale’de yağışların devam etmesi bekleniyor.

Tahminlere göre yarın (22 Nisan Pazartesi) kent merkezinde gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. Hava sıcaklıları en düşün 13 en yüksek 19 dereceler civarında seyredecek. Yağmur, diğer tüm ilçelerde ise hafif şekilde görülecek. Aynı hava durumu 23 Nisan Salı günü de etkisini sürdürecek. 24 Nisan Çarşamba hava açacak, güneş yüzünü gösterecek. Sıcaklıklarda birkaç derecelik artış yaşanacak. 25 Nisan Perşembe günü de kent merkezinde yağmur düşmesi tahmin ediliyor. Bayramiç, Çan, Eceabat, Ezine ilçelerinde de yer yer sağanak yağışlar görülecek. 26 Nisan Cuma ise yağmurun etkisini kaybetmesi bekleniyor.


Kaynak: Veysel Akın Salkın