Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, İlçe Jandarma Komutanı Hüseyin Servi, İlçe Özel İdare Müdürü İsmail Satılmış, İlçe Tarım Müdürü Fevzi Atmaca ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Nermin Şahin, gece saatlerinden itibaren süren şiddetli yağışların etkilediği Sarısıvat, Güvemalan ve Gerlengeç köylerinde vatandaşların evlerinde incelemelerde bulundular. Kaymakam Erdinç Dolu, köy muhtarlarından bilgi alarak yerinde durumu değerlendirdi.

Kaymakam Dolu'nun incelemelerinin ardından, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı personeli, temizlik hizmetlerine başladı. Yağışlar nedeniyle evlerde oluşan hasarın giderilmesi için çalışmaların başlatılmasıyla birlikte, yerel yönetim ve yetkililer, köy sakinlerinin yaşamını olumsuz etkileyen durumu hafifletmek için koordineli bir şekilde hareket ediyor.

Şiddetli yağışlar sonucunda oluşan bu durum, bölgedeki tarım arazileri de sular altında kalırken, yetkililerin hızlı müdahalesi ve koordineli çabaları, etkilenen bölgelerdeki vatandaşların yaşamını normale döndürmeye yönelik umut verici bir adım olarak değerlendiriliyor.


Kaynak: Şahver Banu Çağlak