Ramazan ayının manevi atmosferinin doruk noktasına ulaştığı bu özel günde, birlik, beraberlik ve paylaşımın ön plana çıktığı bir buluşma yaşandı. Çanakkale Belediyesi'nin organize ettiği iftar programı, 100.Yıl Meydanı'nda düzenlendi. Programa Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, yeni seçilen Belediye Başkanı Av. Muharrem Erkek, CHP Milletvekili İsmet Güneşhan, İl Başkanı Av. Levent Gürbüz, Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun ve İlçe/Beldelerin Belediye Başkanları da katıldı.

Dualarla Açılan İftar
İftar programı öncesinde yapılan müzik dinletisinin ardından, Yalı Camii Eski İmamı Erdoğan Uz tarafından dualar okundu ve iftar vakti geldiğinde oruçlar açıldı. Katılımcılar, bir araya gelerek manevi atmosferde bir iftar deneyimi yaşadılar.

Birlik ve Beraberlik İftarı
Çanakkale Belediyesi'nin düzenlediği Kadir Gecesi iftar programı, şehirdeki birlik ve beraberliği pekiştirmeyi amaçladı. Katılımcılar, bu özel günde bir araya gelerek dostluklarını güçlendirdiler ve paylaşmanın önemini bir kez daha hatırladılar. İftar sonrası Belediye Başkanı Ülgür Gökhan kentlilere bir konuşma yaparak şunları ifade etti: “Öncelikle Kadir Gecemiz Mübarek Olsun. Sayın Başkanımız Muharrem Erkek ile birlikte bu akşam bir iftar düzenleyerek kentlilerimizle buluşmak istedik. Davetimize katıldığınız için hepinize teşekkür ediyoruz. Beni şahsen 22 yıl güvenerek bu görevde tuttunuz, ben de bu görevi layıkıyla yapmaya çalıştım sizlerin teveccühleriyle. Bundan sonra Başkanımız Muharrem Erkek'le yine bu kentte özgürlük ve barış içinde yaşamaya devam edeceğiz. Bu vesileyle bayramınızı şimdiden kutluyorum, çoluğunuzla, çocuğunuzla nice bayramlar geçirmenizi diliyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.” dedi

Barış ve Huzur

Yeni seçilen Belediye Başkanı Av. Muharrem Erkek, Başkan Ülgür Gökhan'a teşekkür ederek, kentlilere hitap ettiği konuşmasında iftar programının önemine vurgu yaparak, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Erkek, “ Belediye çalışanlarına, emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Bu iftarımız sizlerin kaynaklarıyla yapılıyor, halkın kaynaklarıyla gerçekleştiriliyor. Bu akşam bu meydanda bizleri yalnız bırakmayan siz değerli kentlilerimize, ilçelerden gelen kentlilerimize çok teşekkür ediyorum, sevgilerimi, selamlarımı sunuyorum. Ramazan ayının son günlerindeyiz. Kadir Gecemiz Mübarek Olsun. Ramazan ayı, hoşgörünün, sevginin, saygının, dayanışmanın büyüdüğü aylardır. Önümüz bayram. Hepinizin Ramazan Bayramını ailelerinizle birlikte kutluyorum. 22 yıl çok büyük hizmetler sunan, bu kente sahip çıkıp, hakkını koruyan Sayın Başkanımız Ülgür Gökhan'a teşekkürlerimi tekrar sunuyorum. Biz bu kentte huzur içinde, barış içinde senelerce yine bu sofralarda bir araya geleceğiz. Ben buna yürekten inanıyorum. Hepinizi sevgiyle selamlıyorum. “ dedi.


Kaynak: Coşkun Balcı