Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı isim sponsorluğu ve himayesinde, Çanakkale Valiliği koordinasyonunda, Çanakkale Belediyesi, Onsekizmart Üniversitesi, Eceabat Belediyesi, Kepez Belediyesi,  İl Gençlik Spor Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin destekleri, sponsor firmaların katkıları ve GTP Turizm A.Ş organizasyonunda Armağan Aydeğer ve Ahmet Çelik tarafından gerçekleştirilen Çanakkale Bisiklet Turu’nun etkinliğinin başlamasına sayılı günler kaldı. 
 
Çanakkale bisiklet turunun son koordinasyon toplantısı Truva otelde gerçekleştirildi. Çanakkale Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya ilgili kurum ve kuruluşların yöneticilerinin yanı sıra GTP Turizm yöneticileri Armağan Aydeğer ve Ahmet Çelik katıldı. Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, bisiklet turuna ilişkin yaptığı açıklamada:“ Bu turları önemsememizin sebebi sadece turistik anlamda bizlere bir katkı sağlaması değil üretim anlamında da ciddi anlamda bize tasarruf sağlıyor” dedi.
 
Her bir gruba güvenlik ve ambulans temin etmenin yanı sıra bunların yol güvenliğinin sağlamanın ciddi bir maliyeti olduğuna dikkat çeken Dağ:“ Bu yüzden bunu önemsiyoruz. Bir günde iki günde bu iş çıksın bütün tedbirler ona göre yapılsın. Türkiye’nin her tarafından insanlar aynı anda kucaklaşıyorlar. Bisiklet turları özel öneme sahip bir kere hem sağlığa hem çevreye ciddi anlamda katkısı olan turlar. Bu turları yerine getirmeye çalışan arkadaşlarımızın, hemen hemen her ilin bir bisiklet turu var. Onların katılım sayısı, bildiğim kadarıyla en kalabalığı Kapadokya. O da sınırlı sayıda yapılmaya çalışılıyor. Çanakkale’nin nev-i şahsına münhasır bir önemi var. Buranın yapısı daha önce de sizlerle görüştüğüm gibi Türkiye’nin diğer illerinde yapılan turlardan farklı olarak bütün turların bir araya gelip birleştiği birbirleriyle kucaklaştığı yer. Zaten burayı bir düğün havası içerisinde etkinliklerini gerçekleştirmek için herkes kendi ilini temsilen formalarıyla geliyor. Rengarenk bir renk cümbüşü içerisinde bir güzellik katarak ilimizde de etkinlik icra ediyorlar. Bu kadar insanın sadece Türkiye’de yankısı olmuyor. Bizim sanırım 99. Yılda olan etkinliğimizin yurtdışında da bir yansıması olmuştu. Berlin büyükelçiliğinden arandık. Bize oradan bir grup göndermişlerdi. Truva’ya götürür müsünüz diye. Döndük Kepez’den tekrar gemilerine bindirdik. Çanakkale’nin kendisini konuştular. Bu anlamda baktığınız zaman Çanakkale’nin dışarıya tanıtımı anlamında da çok sıcak bir yansımasını görüyoruz. Ayrıca bunun en güzel taraflarından bir tanesi uluslararası katılımcılara da geliyorlar. Daha önceki yapılan turlarda Balkan ülkelerinden ben bildiğim kadarıyla Amerikalılar da vardı. Bu seneki müracaatta böyle bir şey var mı bilmiyorum. Katılım söz konusu mu bilmiyorum. Öyle bir şey olursa sevindirici olur. Sadece Türkiye’deki turlara değil, aynı zamanda bisiklet sürücülerine de ciddi bir ev sahipliği yapılıyor. Ve son zamanlarda ülkemizin içinden geçmekte olduğu sıkıntılı atmosferden hizmet sektörlerinin başarılı olan nasıl hareketlendirebiliriz araştırması içerisindeydiler. Biz bu sene yaparız dediler. Biz de destek verdik. Ve bu sene çok daha beni mutlu eden özelliklerden bir tanesi kurumsal olmalı ve güvenli adımlarla gitmeli. Ben bir kez daha tarihi alan başkanlığını tebrik ediyorum. Buna isim sponsorluğu her şeyi de dahil aldılar. Tebrik ediyorum. Yakışıyordu size. Can-ı gönülden tebrik ediyorum. Biz de valilik olarak ihtiyaçlarınızın bulunduğu noktada biz de varız. Zaten arkadaşlarımızın müthiş bir tecrübesi var. Tecrübeye ben çok fazla ilave yapmak istemiyorum” şeklinde konuştu.
 
GTP Turizm ortaklarından Armağan Aydeğer, 23 Mart Perşembe günü Troy AVM de saat 16:30 gerçekleştirilecek resmi açılış töreni ile başlayacak olan Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Çanakkale Bisiklet Festivalinin 4 gün süreceğini söyledi. 23,24,25 Mart Troy AVM bisiklet festivali etkinlikleri, kayıt ve akreditasyon, 25 Mart Okullar ile Sürüş ve Troia Etapları, 26 Mart Şehitlere Saygı Etabından oluşan organizasyon Türkiye’nin dört bir yanından 3000 kişinin üzerinde bisiklet severi Çanakkale’de toplayacağını belirten Aydeğer:“ Organizasyon kapsamında Okullar ile Sürüş ve Troia Etapları 25 Mart Cumartesi sabah 09:30 da Troy AVM önünden, Şehitlere Saygı Etabı Eceabat ilçe meydanından saat 09:30’da başlayacak” ifadelerini kullandı.
 
GTP Turizm A.Ş. ortaklarından Ahmet Çelik ise:“ Çanakkale Bisiklet Turu;23-24-25 Mart tarihlerinde Troy Park AVM’de açılacak akreditasyon fuarı ile başlayacak. İlimizdeki birçok resmi kurumun ve sponsorların etkinlik ve tanıtım stantlarının da yer alacağı bu fuar 10.00-20.00 saatleri arasında açık olacak. Perşembe –Cumartesi arası Troy avm’de onlarca heyecan dolu ve eğlendirici etkinliğe tüm Çanakkalelileri ve bisiklet severleri bekliyoruz. Birçok sahne performansı ve bisiklet şovları, sponsor etkinlikleri ile Çanakkale’mize ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen bisiklet severlere güzel bir hafta geçirmeleri için var gücümüzle çalışıyoruz.
 
Bu organizasyonun amacını; İlimize gelecek olan 3.000’den fazla bisiklet sürücüsünün  yaratacağı tanıtım ve ekonomik fayda, Gelibolu Tarihi Yarımada tanıtımına katkı, Truva Ören Yeri tanıtımına katkı ve tabi ki bireylerin  spor yapma alışkanlığını teşvik etme olarak sayabiliriz.
 
Etkinlik programının içerisinde 25 Mart 2017 Cumartesi günü saat 09:30’da“ Okullarımızla Sürüyoruz” bisiklet sürüşünün yapılıyor olmasıyla da, orta okullar ve liselerden bu etkinliğe katılacak olan gençlerimizin  spor yapma becerilerinin gelişeceğini düşünmekteyiz.23 Mart festival açılış programı içinde İl Milli Eğitim ve İl Gençlik Spor Müdürlüklerimiz ile ortak çalışmamız Çanakkale Valiliği ve Çanakkale Belediyesi, İl Halk Sağlık Müdürlüğü, Salcano’nun katkıları ile 50 çocuğumuza bisiklet hediye edilecektir. 25 Mart Cumartesi günü saat 09:30 başlayacak olan Okullar ile sürüş Troy AVM den başlayacak olup, Kepez sahili üzerinden bölgemizin en büyük kaydıraklı su parkı ve eğlence merkezi AQUA Park da sona erecektir. Burada AQUA Park tarafından düzenlenecek etkinlikler ile çocuklarımız hoş vakit geçirecekler. Tüm çocuklarımızı velilerinin izinleri ve bisikletleri ile 25 Mart Cumartesi saat 09:00 da Troy AVM önüne bekliyoruz.
 
Çanakkale Bisiklet Turunun birinci günü olan 25 Mart 2017 Cumartesi günü Troia Ören Yerine sürüş yapılacak. 2 bin kişinin  üzerinde bisiklet sever Kepez sahilinden geçerek Dardanos Köyü içerisinden Güzelyalı’ya ulaşacağı ve sonrasında Karanlık Liman’dan geçilerek İntepe rampası ile Kumkale’ye ve oradan da Troia Ören yerine varacağı bu turda profesyonel rehberler katılımcılara Truva Ören Yeri ile ilgili bilgiler aktaracaklar.
 
Mola yerlerinde çeşitli etkinlikler ve sponsor ikramları ile sürecek olan tur akşam üzeri saatlerinde başlangıç noktası olan Troy Park AVM’ye dönüş ile sonlanacak.
 
Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı  Çanakkale Bisiklet Turunun ikinci günü olan 26 Mart 2017 Pazar günü ise Gestaş’ın 08.00/08.30 ve 09.00 seferleri ile Eceabat’a geçecek olan bisikletliler  Eceabat iskele meydanında toplanacaklar. Eceabat’tan saat 09:30’da başlayacak olan bisiklet sürüşü Kilitbahir üzerinden, Behramlı, Şahindere üzerinden Şehitler Abidesi’ne ulaşacak. Katılımcıların şehitlikleri ziyaretleri sonrası Behramlı Köyü yolu ile Kilitbahir’e gelinecek. Kilitbahir Kalesi önünde katılım madalyası ve katılım belgeleri dağıtımı sonrası Çanakkale Bisiklet Turu sonlanacak.
 
Çanakkale Bisiklet Turunun bu güce erişmesinde  isim sponsorumuz ve organizasyonun hamisi Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığına, bütün kurumlarımızın koordinasyonunun lideri Çanakkale Valiliğine, çok değerli katkılarıyla  Çanakkale Belediyesi, İl Gençlik Spor Müdürlüğü, Onsekizmart Üniversitesi, Eceabat Belediyesi, Kepez Belediyesi, , İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüklerine, sponsorlarımız GESTAŞ, SALCANO, AVEK Otomotiv, KALE Gıda, TROY PARK Avm, Çanakkale TRUVA Seyahat, ARBELLA, AQUALAND, GARMİN, ZUMASOL, REDBULL, AROMA ve ÇAYKUR’a, Onsekizmart Motorsiklet Derneğine, Türkiye Bisikletliler Derneğine, Herkes için spor ve Türkiye Bisiklet Federasyonlarına sonsuz teşekkür eder, şükranlarımızı sunarız.
Çanakkale Bisiklet Turu Çanakkale ilimiz ve bölgemizin tanıtımı açısından çok önemli bir ürün olarak her geçen gün büyümeye devam edecektir. İleriki yıllarda uluslararası katılım için yoğun çalışmalar planlanmaktadır” şeklinde konuştu.
 
Haber: Fehmi ŞENYİĞİT