İl genelinde 441 bin 615 seçmen, bin 595 sandıkta oy kullandı. Seçimde süprizler yaşandı ve bazı ilçe ve beldelerde seçim yarışı nefes kesti. Resmi olmayan sonuçlara göre, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çanakkale'de 7 ilçe ve 6 belde belediyesi kazanarak büyük bir başarı elde etti. AK Parti ise 3 ilçe ve 4 belde belediyesi kazanarak CHP'nin gerisinde kaldı. İYİ Parti ise Lapseki Belediyesi'ni kazanarak büyük bir sürprize imza attı. Bağımsız aday Zeynep Çelik ise Kalkım beldesinde zafer elde etti.

Çanakkale Merkezde CHP'nin adayı Muharrem Erkek, belediye başkanı oldu. Ülgür Gökhan'ın 22 yıl süren belediye başkanlığı dönemi sona erdi ve başkanlık görevini Muharrem Erkek devraldı. Yenice'de AK Parti adayı Veysel Acar, 5. dönemde de başkan seçilerek güven tazeledi. Ayvacık'ta ise Mesut Bayram, 2. döneminde de seçmenin oyunu alarak başkanlığı sürdürdü. Bozcaada'da CHP yeniden kazandı, ancak başkanlık değişti. Hakan Can Yılmaz'ın aday olmamasıyla seçimi kazanan Yahya Göztepe, başkan seçildi. Bayramiç'te de Mert Uygun'un aday olmamasıyla CHP'nin adayı Hasan Cem Atılgan başkan seçildi. Çan'da Belediye Başkanlık Vekilliğini yürüten CHP'li Harun Arslan, seçimi kazanarak başkan oldu. Ezine'de de Belediye Başkanı Güray Yüksel, yeniden başkan seçilerek güven tazeledi.

Gelibolu ve Lapseki'de Değişim
Gelibolu'da Dr. Kamil Soyuak AK Parti'den başkan seçilirken, Lapseki'de İYİ Parti'li Atilla Öztürk başkanlığa seçildi. Bu değişikliklerle Eyüp Yılmaz'ın iki dönemlik başkanlığı son buldu. Eceabat'ta Saim Zileli CHP'den başkan seçilirken, Gökçeada'da CHP'li Bülent Ecevit Atalay belediye başkanı oldu.

İlçe ve Belde Belediye Sonuçları
Merkez ilçe belediyesi CHP'de kalırken, Gelibolu'da seçimi AK Parti kazandı. Lapseki'de ise İYİ Parti zafer elde ederek büyük bir süprize imza attı. Biga'da CHP, belediyeyi AK Parti'nin elinden aldı. Çan'da CHP seçimi tekrar kazanırken, Yenice ve Ezine'de AK Parti belediyeleri kazandı. Bayramiç, Ayvacık, Bozcaada, Gökçeada ve Eceabat belediyelerini ise CHP kazandı.

Beldelerde Kazananlar

Kepez'i, Umurbey'i, Çardak'ı, Gümüşçay'ı, Küçükkuyu'yu ve Kavakköy'ü CHP kazanırken, AK Parti Karabiga, Terzialan, Evreşe ve Geyikli belde belediyelerini elde etti. Kalkım beldesini ise bağımsız aday Zeynep Çelik kazandı.


Kaynak: Coşkun Balcı