2019 yılı seçimlerinde Çanakkale’de il genel meclis üyeliğine seçilemeyen, Çanakkale Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Eski Başkanı Murat Çağlayan, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde bu kez seçmenin tercihi oldu.

Resmi olmayan sonuçlara göre İYİ Parti’nin Çanakkale merkezde sandıktan ikinci çıkması sonucu oy oranına göre dağılımlarda Murat Çağlayan, il genel meclis üyesi olarak seçildi. Ayrıca  CHP 4 ve AK Parti’de 1 adayını Meclis’e soktu.

Çağlayan yaptığı açıklamada, “31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde halkımızın teveccühleriyle Çanakkale İl Genel Meclis Üyesi seçilmiş olmaktan büyük onur ve mutluluk duyuyorum. Bu süreçte bizlere desteğini esirgemeyen Milletvekilimiz Rıdvan Uz'a, İl Başkanım Selahattin Yıldızlar'a, Belediye Başkan adayım Burak Kunt'a, Kepez Belediye Başkan adayım Didem Güner'e, belde teşkilatımıza, il, ilçe yöneticilerimize, gençlik kollarımıza, değerli teşkilat mensuplarımıza, bana inanıp güvenen ve desteğini esirgemeyen başta eşim Aysel Çağlayan ve çocuklarım olmak üzere, aileme, arkadaşlarıma, tüm dostlarıma ve halkımıza çok teşekkür ediyorum. Demokrasi şöleni olan seçimlerimizde kazanan belediye başkanlarına, belediye meclis üyelerine, il genel meclis üyelerine ve muhtarlarımıza başarılar diliyorum” cümlelerini kurdu.


Kaynak: Veysel Akın Salkın