Çanakkale'de mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcakları hafta başıyla birlikte yükselerek Çanakkale merkezde  ve ilçelerinde sıcaklık etkisini gösterecek.
Çanakkale merkez ve ilçelerini bu hafta güneşli günler bekleyecek. Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, Çanakkale merkezde 29 Mart Cuma gününden itibaren hava sıcaklıkları yükselerek kenti etkisi altına alacak. Çanakkale'de hava sıcaklıklarının yükselmesi hafta başıyla da etkisini sürdürecek. 1 Nisan Pazartesi'ye kadar kentteki sıcak hava sürerken en düşük sıcaklık 11 derece, en yüksek sıcaklık ise merkez 24 derece olacak.
Çanakkale'nin İlçelerinde Hava Durumu
Çanakkale merkezde Hafta sonu ile birlikte hava sıcakları yükselirken, Çanakkale ilçelerinde de hava sıcaklıkları  yükselecek.  Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgilere göre,  Gelibolu, Biga, Bayramiç ve Ezine'de hava sıcaklıkları hafta sonu yükselirken en yüksek sıcaklık ise  hafta başı olan 1 Nisan Pazartesi etkisini gösterecek. 1 Nisan Pazartesi günü hava sıcaklığı 27 derecelere çıkacak. Çan ve Lapseki'de ise hava sıcaklıklar 1 Nisan Pazartesi en yüksek seviyeleri bulacak. 2. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, 1 Nisan Pazartesi en yüksek hava sıcaklığı bu ilçelerde 28 dereceye kadar çıkacağı bildirildi.


 


Kaynak: Veysel Akın Salkın