Etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen fidan dikim törenine, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, Dardanel Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen, Dardanel yöneticileri, çalışanları ve paydaşları katıldı. Kalabaklı ve Çanakalan mevkilerinde 10 bin kızılçam fidanını toprakla buluşturarak "Dardanel 40. Yıl Hatıra Ormanı"nı oluşturan şirket, bu adımıyla çevreye duyarlılığını bir kez daha gösterdi. Dardanel, 40 yıllık deneyimi ve güvenilirliğiyle Türk gıda sanayisinde önemli bir konuma sahip. Şirket, bu başarısını sadece ürün çeşitliliği ve kalitesiyle değil, aynı zamanda çevreye duyarlı yaklaşımıyla da göstererek 40. yılında 10 bin fidanı toprakla buluşturdu. Dardanel 40. Yıl Hatıra Ormanı" için Kalabaklı'da 15.000 m2 araziye 2.500 adet kızılçam fidanı, Çanakalan'da ise 45.000 m2'lik arazide 7.500 adet kızılçam fidanı dikimi gerçekleştirdi.  

Çanakkale'nin Doğal Gücüne Katkı
Törende bir konuşma yapan Dardanel Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen, "40. yılımızı gururla kutluyoruz. 40 yıldır olduğu gibi, Çanakkale'ye, doğduğumuz coğrafyaya katkı sağlamaya devam ediyoruz. Başta spor olmak üzere eğitim, kültür-sanat, medya gibi alanlarda sosyal sorumluluk anlayışımızla kentin sosyal hayatına dokunup destek olmaya gayret gösteriyoruz. Dardanel ülke ekonomisine ve istihdamına üretimi ile katkı sunarken sosyal sorumluluk alanlarında sürdürülebilir projeler gerçekleştiriyor. Sadece ülke ekonomisine katmadeğer yaratan bir şirket değil aynı zamanda sosyal yaşama dokunan bir şirket olma özelliğini koruyor. Bu anlayışın bir ürünü olarak Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ile yaptığımız iş birliği çerçevesinde Kalabaklı ve Çanakalan bölgelerinde dikilen 10 bin kızılçam fidanıyla kalıcı bir değer yaratıyoruz. Dikimini gerçekleştirdiğimiz fidanların her birini Dardanel çalışanları ve paydaşlarımız adına dijital ortamda sertifikalandıracağız. Dardanel olarak Çanakkale'ye ve gelecek nesillere yeşil bir miras bırakıyor olmanın mutluluğunu yaşayacağız. Bugün bizi yalnız bırakmayan Çanakkale protokolü başta olmak üzere, yöneticilerimize, çalışanlarımıza, paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş ise, "Dardanel markası yılı itibariyle hepimizin bildiği, Türkiye'de tüm mutfaklara giren, işyerlerine giren, bir çoğumuzun çocukluğundan, gençliğinden beri öğrendiği sadece Çanakkale'nin değil ulusal, uluslararası anlamda bir markamız. Çanakkale içinde bir gurur markası. Gerek Dardanel Firması olarak gerek Niyazi Önen ve ailesi olarak ilimizdeki diğer sosyal sorumluluk projelerinde de hep öncü oldular, yanımızda oldular. Bugün burada da onun güzel bir örneğini görüyoruz" şeklinde konuştu.

Kalabaklı ve Çanakalan'da yeşerecek 10 bin fidan, bölgenin ekosistemine destek olacak ve gelecek nesillere yeşil bir miras bırakacak. Dardanel, bugüne kadar gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha eklemiş oldu. 


Kaynak: Coşkun Balcı