1994 yılında Bolkar Dağlarında kaybolan 2 üniversite öğrencisinin ardından oluşturulan ve o günden bu yana ülkemizde çeşitli afetlerde aktif rol alan AKUT, dağları iyi bilen ancak afet konusunda bilgi eksikliği bulunan bir grup dağcının bir araya gelmesiyle 1995 yılında hayata geçti. Dernek, kuruluşundan bu yana çeşitli doğal afetlerde arama-kurtarma çalışmaları yaparak önemli bir misyon üstlendi.


Öğrencilere Yönelik Afet Bilinçlendirme Eğitimleri
AKUT'un öğrencilere yönelik deprem bilinçlendirme eğitimleri, gelecek kuşakların afetlere karşı hazırlıklı olmalarını sağlamak adına büyük önem taşıyor. Çanakkale AKUT Şubesi, okullarda düzenlediği afet eğitimleri ile öğrencilerin deprem başta olmak üzere olası afetlere karşı bilinçli davranmalarını hedefliyor. Son olarak Küçükkuyu İlkokulu'nda 255 öğrenci ve 12 öğretmenin katılımıyla gerçekleştirilen "Deprem Bilinçlendirme Semineri"nde, öğrencilere Çanakkale'nin karşılaşabileceği olası afetlerle ilgili önemli bilgiler verildi.


AKUT'un bu çabaları, genç nesillerin afetlere karşı hazırlıklı ve bilinçli olmalarını sağlayarak toplumun güvenliğine katkıda bulunuyor. Öğrencilere verilen eğitimlerle, afet anında doğru ve etkili müdahaleler yapabilecekleri beceriler kazandırılarak, geleceğin daha güvenli bir şekilde inşa edilmesine katkı sağlanıyor.


Kaynak: Senem Erdem İnal