7-13 yaş arası çocukların sosyal becerilerini ve benliklerini keşfetmelerini ve geliştirmelerini amaçlayan ve bu doğrultuda saha ve atölye çalışmaları gerçekleştiren SosyalBen Derneği'nin Çanakkale Temsilciliği de elde edilen gelirle yereldeki okullarda gerçekleştirecekleri saha çalışmalarında kullanacaklar. Bugüne kadar Türkiye’de 54 farklı ilde ve dünyada 10 farklı ülkede saha çalışmaları gerçekleştiren SosyalBen, yeni projelerle daha çok çocukla buluşmak için gönüllüleriyle hız kesmeden çalışmaya devam ediyor. Özellikle dezavantajlı bölgelerde ve taşımalı eğitim yapılan okullardaki çocuklarla buluşarak yaklaşık bir hafta süren saha çalışmalarında yaratıcı yazarlık, resim, icat, müzik, tiyatro, dans, yaratıcı drama, el işi, spor gibi atölyelerle çocukların özgüvenlerini güçlendirerek, sosyal gelişimlerini desteklemek için 350’yi aşkın gönüllü gençle birlikte çalışıyor.
 
SosyalBen Hakkında
SosyalBen Derneği, 7-13 yaş arası çocukların sosyal becerilerini ve benliklerini keşfetmelerini ve geliştirmelerini amaçlayan, bu amaç doğrultusunda ulusal ve uluslararası düzlemde kişisel gelişimlerine katkı yapacak saha ve eğitim çalışmaları gerçekleştiren, çocuk ve gençlerin yaşadıkları dünyadan sorumlu yetişkinler olarak yetişmelerini; sosyal sorumluluk, girişimcilik ve gönüllülük bilinçlerini ve becerilerini güçlendirmeyi amaçlayan bir sivil toplum kuruluşudur.
Amacı, dezavantajlı bölgelerde yaşayan 7-13 yaş aralığındaki çocukların sosyal gelişim ve sosyal kimliklerini desteklemek, ufuklarını genişletmek, özgüvenlerini güçlendirerek daha mutlu bireyler olarak yetişmelerine katkı yapmak, paylaşım ve toplumsal yaşam bilinci kazanmalarını desteklemek ve tüm bunların sürekliliğini sağlamaktır. Çoğunluğu üniversite öğrencilerinden oluşan 350’yi aşkın gönüllüsüyle Türkiye’nin dört bir yanında ve dünyanın farklı ülkelerinde saha çalışmaları gerçekleştirmektedir.
 
 
 
 


Kaynak: Haber Merkezi