Sis nedeniyle Çanakkale Boğazı'nda ve deniz ulaşımında aksamalar yaşanıyor

Dün akşam saatlerinden itibaren etkisini artıran sis nedeniyle Çanakkale Boğazı'nda görüş mesafesinin düşmesi üzerine çift yönlü transit gemi geçişleri kapatıldı. Bu durum, boğaz trafiğini olumsuz etkilerken, gemiler demir bölgelerinde beklemeye alındı.

Feribot Seferlerinde Durdurma

Yoğun sis nedeniyle Çanakkale-Eceabat ve Çanakkale-Kilitbahir hattındaki feribot seferleri de geçici olarak durduruldu. Çanakkale Boğazı ve adalar hattında yolcu taşımacılığı yapan Gestaş firması, sis nedeniyle feribot seferlerinin yapılamayacağını duyurdu. Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileri, sis nedeniyle kuzey ve güneyden giriş yapacak gemi kaptanlarını telsizle uyararak boğaz trafiğinin kapatıldığını bildirdi. Vatandaşlar da sis nedeniyle dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

Sisin Etkisi Devam Ediyor

Çanakkale'de sabahın ilk saatlerinden itibaren etkisini sürdüren sis, sürücülere zor anlar yaşatıyor. Sürücülerin güvenliği için sisin etkisini azaltacak önlemlerin alınması beklenirken, meteorolojik uyarılar da dikkate alınarak yolculuk yapılması öneriliyor.

Haber: Coşkun Balcı