Merkez üssü Gülpınar olan 6 Şubat’taki 5.3 büyüklüğünde depremde Yukarıköy’de evleri yıkılan veya hasar gören aileler, AFAD ekiplerinin kurduğu konteyner evlerde yaşamlarını sürdürüyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü konteyner evlerde toplanarak geçiren kadınlar, örgü örüp, sohbet etti. Yağmurun şiddetli yağmasından dolayı ise konteyner evlerinden sadece yemek için zaman zaman Kızılay çadırına gitmek için çıkabildi.
Yukarköy köyünde oturan ve depremde evleri hasar gören ve bu yüzden konteyner evde yaşamını sürdüren Nurgül Can, tüm kadınların özel gününü kutlayarak, “Öncelikle herkesin kadınlar günü kutlu olsun. Biz öyle kadınlar gününü pek fazla kutlamayız. Her zaman ki gibi bu tarihlerde çalışırız. Fasulye ve domates toplamasında çalışıyoruz. Bu yıl da deprem nedeniyle konteyner evlerdeyiz. Bugün yine çalışmaya gidecektik ama yağmur yağdı. Yağmur nedeniyle dışarı çıkamadık. Yağmur çok yağıyor. Konteynerler de şiddetli yağmurdan su aldı. O yüzden biz de arkadaşlarla toplandık, konteyner evlerde oturuyoruz” dedi.
Yukarıköy’de konteyner evde yaşayan Sevcan Demirbaş, “8 Mart Dünya Kadınlar gününde tüm kadınların günü kutlu olsun. Bugün yağmur nedeniyle konteyner evlerdeyiz. Bir yere çıkamadık. Burada kendimize örgü örüp çeyiz hazırlıyoruz” dedi.
Köyde yaşayan Fatma Güneş ise, “Bugün kadınlar günüymüş ama biz kadınlar gününü bilmeyiz, kutlamayız. İşe gideriz genellikle. Çalışmayla geçiririz ömrümüzü. Allah’tan bak depremle bu evlerde yaşamımızı sürdürüyoruz. Hayvanlarımız var onlara bakıyoruz. Onlarla zaman geçiririz” diye konuştu.
Yukarköy’de yaşayan Zeynep Güler de, “1 aydır hiçbir şey hissedemiyoruz. Bugün kadınlar gününde işe gidecektik. Yağmurdan dolayı gidemedik. Konteynerlerimizde oturuyoruz. Hiçbir yere çıkamadık. Kapı önlerinde oturacaktık, oturamadık” şeklinde duygularını dile getirdi.
Haber Merkezi
 
 


Kaynak: Haber Merkezi