Profesör Doktor Doğan Perinçek, sosyal medya hesaplarından yaptığı haritalı paylaşımda oluşan depremlere ilişkin şu cümleleri kurdu; “Biga kuzeybatısında 7 Şubat gününden bugüne kadar 3 ayrı dönemde yoğunlaşan depremler yaşadık. Bunlar 7 Şubat, 12 Şubat ve 16 Şubat

Bu depremler Şeytan Üçgeni dediğimiz bölgenin sınırında bulunuyor. Depremlerin olduğu yerde MTA hiç aktif fay işaretlememiş. 7 Şubat sonrası Google görüntülerini inceledim ve boyları kısa olan 8 dolayında muhtemel fay çizdim, ilk fırsatta bunları arazide yerinde kontrol edeceğim.

Bugün Gürgendere, Dişbudak, Hisarlı köyleri arasında kalan alanda tekrar depremler başladı. Gece yarısından sonra olan 3.3 büyüklükteki deprem ise son 30 günde aynı alanda olan depremlerin en büyüğü. Peki son 30 günde kaç adet 3’ten büyük deprem oldu. Endişe ile bu sayının üç olduğunu belirteyim. Büyüklükler 3.0, 3.2 ve 3.3…

Geçen ay Gemlik Körfezinde 5’den büyük deprem yaşamıştık. Aynı yerde son 30 günde 42 deprem olurken, yakından izlediğimiz Gürgendere, Dişbudak, Hisarlı köyleri dolayında deprem sayısı 103’e ulaştı. Böylece bu alan Marmara Bölgesinin en aktif olan yeri oldu.

Şeytan üçgeninde ise değişen bir şey yok. Marmara Adası dolayında olan depremlerle ben buradayım sinyali veriyor ve uyarılarına devam ediyor.

NOT; Bu yorumu arkadaşlarımın isteği üzerine paylaştım. Aslında bende her hafta deprem yorumu yapmaya pek hevesli değilim. Deprem paylaşımı yapmam nedeniyle rahatsız olan Çanakkaleli hemşerilerime bildirmek istedim. Herkese tedbirli olmalarını dilerim. Yöneticilere ve Çanakkale il ve ilçelerde belediye başkan adayı olan arkadaşlara ise diyeceğim bir sözüm kalmadı. Biri hariç, adını burada vermeyeceğim ama çalışmalarında beni onun yanında görürseniz bilin ki o kimse Çanakkale belediye başkanları içinde deprem konusunu en ciddiye alan kişidir.”