Çanak Otel'de düzenlenen toplantıya, Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof.Dr. Mehmet Uyar, Çanakkale Devlet Hastanesi Organ Nakli İl Koordinatörü ve Türk Yoğun Bakım Derneği Çanakkale Temsilcisi Dr. Azem Ülkü’nün yanı sıra sağlık çalışanları katıldı.Toplantı öncesinde açıklamalarda bulunan Türk Yoğun Bakım Derneği Çanakkale Temsilcisi Azem Ülkü:“ Türk Yoğun Bakım Derneği büyük faaliyetleri dışında bazı şehirlerde de şehir toplantıları düzenliyor. Güncel olarak şu anki konumuz böbrek hastalıkları. Bu konuda neler yapılabilir, yoğun bakımlara nelerle karşılaşabiliriz bu konuları enine boyuna tartışmak için bir araya geldik” dedi.
 
Yaklaşık 4 saat süren toplantıda alanlarında uzman doktorların konuşmalar yapacağını kaydeden Ülkü:“ Türk Yoğun Bakım Derneği'nin geçmiş dönem başkanı buradaydı. Programı dolayısıyla Ankara'ya dönmek zorunda kaldı. Dernek Başkanımız Mehmet Uyar aramızda. Ben de başkanımıza teşekkür ediyorum. Böyle duyarlılığı olduğu için, bu bilimsel aktiviteyi Çanakkale'ye kazandırdığı için kendisine çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
 
Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof.Dr. Mehmet Uyar ise derneklerin 40 yıllık bir dernek olduğunu ve yoğun bakım alanındaki en köklü, gelişmiş ve yaygın teşkilata sahip olduğunu söyledi. Şehir toplantılarına çok önem verdiklerinin altını çizen Uyar:“ Çanakkale'ye bu yüzden geldik. Şehir toplantıları sayesinde derneğimiz hem bilimsel paylaşımda, hem mesleki paylaşımda hem de sosyal paylaşımda bulunmakta. Bunu üyelerimizle beraber olmak adına çok önemsiyoruz. Toplantının gerçekleşmesinde çok emeği olan şehir temsilcimiz yani Türk Yoğun Bakım Derneği Şehir Temsilcisi Sayın Azem Ülkü'ye çok teşekkür ediyorum. Gördüğüm kadarıyla katılım da oldukça iyi safhada. Bunu da çok önemli yoğun bakımda giderek artan renal replasman tedavileri konusunu işleyeceğiz. Ve multidisipliner şekilde işleyeceğiz. Hem yoğun bakımcılar hem de nefrologlar birarada olacaklar. Burada gördüğümüz ilgiden dolayı çok memnunuz” şeklinde konuştu.
 
Haber: Fehmi Şenyiğit