İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Müdür Yardımcısı Hasan Ergüven, Şube Müdürü Ahmet Güngör, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen fidan dikim etkinliği ile yeşil bir çevre için önemli bir adım atıldı.Milli Eğitim Bakanlığı, Cumhuriyetimizin 100. yılına özel olarak 81 ilde gerçekleştirdiği "100. Yıl Eğitim Ormanı" projeleriyle, daha yeşil bir Türkiye hedefliyor. Çanakkale'de de ulusal bir eTwinning projesi kapsamında bu projeye katılım sağlandı.

Her Sınıf 100 Ağaç Dikiyor Programı

"100. Yılda Her Sınıf 100 Ağaç Dikiyor" programı çerçevesinde gerçekleştirilen etkinlikte, 350 civarında katılımcı öğrenci, yönetici ve öğretmen, eğitim ormanında fidan dikti. Bu sayede, çocuklar hem ulusal bir farkındalık kazandılar hem de çevre bilincini daha da pekiştirdiler.

Öğrencilerin Duygu ve Düşünceleri Paylaşıldı

Öğrenciler, fidan dikimi etkinliği sırasında İl Millî Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz ile bir araya gelerek, ağaç dikme etkinliğiyle ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştılar. Toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile oluşturulan hatıra ormanı, bu anlamlı etkinliği ölümsüzleştirdi.

Haber: Senem Erdem İnal