Olay, 19 Haziran 2022 tarihinde İzmit ilçesi Kemalpaşa Mahallesi Şahabettin Bilgisu Caddesi'nde meydana geldi. 22 yaşındaki M. P., arkadaşları B.D., C.l B., M.E. ile eğlence mekanına gitti. Bir süre sonra B. D., C. B., M. E. ile çalışanlar arasında tartışma çıktı. Tartışma sonrasında 3 kişi de çalışanlar tarafından dışarı çıkarıldı. O esnada tuvalette olan M. P., durumu öğrenince arkadaşlarının yanına dışarı gitti. M.P.ile arkadaşları, mekanın 50 metre uzağındaki ara sokakta çiğ köfteci S. S. ile tartışmaya başladı. Çıkan arbedede S. S., tabanca ile 4 el ateş açtı. 2 merminin isabet ettiği M. P., kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. S. S. ile kavga sırada yanında olan 4 kişi gözaltına alındı. S. S. tutuklanırken, diğer sanıklar serbest bırakıldı.

Olayla ilgili davanın duruşması 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam etti. Duruşmaya tutuklu sanık S. S., SEGBİS ile katılırken, tutuksuz sanıklar 1'i salonda hazır bulundu.  Tutuklu sanık S. S.pişman olduğunu söyledi. Tutuksuz sanık ise olaya dahil olmadığını belirterek beraatini istedi.

Mahkeme heyeti, kasten öldürme suçundan tutuklu sanık S. S.'ye müebbet hapis cezası verdi. Ayrıca S.S.'nin ayrıca tabancayı rastgele ateşlediği için olay yerinde bulunan maktulün arkadaşlarına yönelik "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçunu işlediğine kanaat getirerek 9'ar yıldan toplam 27 yıl hapis cezası verdi. Tutuksuz sanıklar 4 kişi ise atılı suçları işlediğine dair kesin ve inandırıcı somut deliller elde edilemediğinden beraatlerine karar verildi.


Kaynak: İHA