Lapseki Belediyesi, meyve üreticilerinin taleplerini dikkate alarak kır yollarını iyileştiriyor

Lapseki Belediyesi, meyve üreticilerinin talepleri doğrultusunda arazi yollarının düzeltilmesi ve çakıl dökme çalışmalarına başladı. Yolların ilk aşamasında, yol kenarlarını kapatmış veya daraltmış kötü ağaçlar belediye ekipleri tarafından kesilip açılıyor ve yol temizleniyor. Ardından bozulan yollar iş makineleri ile düzeltiliyor ve çakıl dökülerek tekrar kullanılabilir hale getiriliyor.

Hedeflenen Süre İçinde Tamamlanması Planlanıyor

Lapseki Belediyesi ve vatandaşlar tarafından belirlenen kır yollarının iyileştirilmesi çalışması hava koşullarına bağlı olarak ortalama 25 gün içerisinde tamamlanması bekleniyor.

Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz Denetimde

Belediye Başkan Yardımcıları Necdet Çelik ve Aynur Bozkurt, AK Parti İlçe Başkanı Hasan Engin ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yol çalışmalarını denetlemek için sahada bulunan Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, çalışma hakkında açıklamalarda bulunarak, "Sizlerden ricam çalışma yapılırken herkes tarlasının başında olsun." dedi.

Lapseki Belediyesi, meyve üreticilerinin ve mahalle sakinlerinin ulaşımını kolaylaştırmak için kır yollarının düzeltilmesine devam ediyor. Yapılan çalışmalar ile kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşların hayat kalitesi artırılıyor ve tarım faaliyetlerine destek sağlanıyor.  Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, ‘’Meyve merkezi ilçemizde üreticilerimizin talepleri doğrultusunda arazi yollarında temizleme, genişletme, düzeltme ve çakıl taşlarının yayılmasının çalışmaları ekiplerimizce devam ediyor. Benim vatandaşlardan talebim çalışmanın yapıldığı alanlarda her tarlasının başında dursun ekiplerimiz vatandaşımızın istediği gibi gerekli çalışmayı yapacak  bu şekilde bir çalışma yapılırsa ekiplerimiz tekrar aynı bölgeye çalışma yapmak için dökmek zorunda kalmaz. Bildiğiniz gibi bölgemizde bir süre önce aşırı ve şiddetli yağışlar olmuştu ve bu sürede kır yollarımız yani meyve üreticilerimizin sıkça kullandığı yollarda oldukça fazla bozulma oldu. Bunun neticesinde de kır yollarının bakıma ihtiyacı vardı. İlçe Başkanlığımız ile birlikte yaptığımız program çerçevesinde kır yolları çalışmalarımıza başladık. Bu kapsamda ilçemizde ki bütün kır yollarını hepsini elden geçireceğiz. Önden iş makinelerimiz önden gidiyor açma ve düzeltme çalışması yapıyorlar arkadan malzeme dökülüyor.  Bu çalışmalar yapılırken yolları kapatan ağaçlar kesiliyor ve bazı yerlerde yoldan geçen su boruları var onlarda zarar görüyor vatandaşlardan tek ricamız var arazi yollarından geçen kendi su borularını toplarlarsa ve kendilerine ait olan ağaçları keserlerse ve kesemeyecek olan olursa belediyemize söylesin biz bundan son derece mutlu oluruz vatandaşlarımızdan sadece bunu istiyoruz. Tekrar söylüyorum ilçemizdeki tüm kır yollarının bakımını yapacağız Lapseki belediyesi olarak bu çalışmayı 20-25 gün içinde bitirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Haber: Senem Erdem İnal