Türkiye Cumhuriyeti'nin yüzüncü yıl kutlamaları kapsamında düzenlenen 2023 Kod Haftası, Karacaören İlkokulu'nda öğrencileri sanal gerçeklik dünyasıyla buluşturdu.

 Okul Müdür Yardımcısı Hasan Ergüven'in katılımıyla gerçekleşen etkinliklerde öğrenciler, teknolojiyi eğitimle bir araya getirerek sanal gerçeklik gözlükleriyle ders işlediler. Ezine Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Recai Yavuz, ilkokul öğrencilerine bilgisayar ve kavramlar temelinde robotik, yapay zekâ ile tanışma, modüler ve programlanabilir drone uygulamaları hakkında bilgi verdi. Ayrıca, Ezine Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Emre Bağ tarafından yapay zeka uygulamaları anlatıldı. Pınar Altuncu ise VR sanal gerçeklik gözlüğü ile "Türkiye Cumhuriyeti'nin Yüzüncü Yılı Geçmişten Bugüne Eğitimden İzler" konulu sanal sergiyi sundu.

 Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge eTwinning Birimi tarafından organize edilen etkinlikler, "Türkiye Cumhuriyeti'nin Yüzüncü Yılı" temasıyla gerçekleşiyor ve il genelinde yaklaşık 200 kurumun katılımıyla sürdürülüyor. 2023 Kod Haftası etkinlikleri hafta sonuna kadar devam edecek. Öğrenciler, bu etkinlikler sayesinde teknolojiye daha yakından tanıklık ederken, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına özel bilgi ve deneyim kazanma fırsatı buluyorlar.

 Haber: Fırat Gür