Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin 100. kuruluş yıldönümü coşkusu Gelibolu'da unutulmaz bir şekilde kutlanacak. 29 Ekim Pazar günü, Gelibolu Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler, coşkulu bir kalabalığı bir araya getirecek.

Gelibolu, bu özel günde tüm Türkiye gibi Cumhuriyet coşkusunu yaşamaya hazırlanıyor. Günün ilk etkinliği olan fener alayı, şehrin farklı noktalarından katılan vatandaşları bir araya getirecek. Renkli ışıkların ve bayrakların süslediği bu alay, coşkulu bir atmosferin oluşturulmasına katkı sağlayacak.

Kalben coşkusu

Fener alayının ardından Gelibolu İskele Meydanı, saat 21:00'de müzik performansına sahne olacak. Ünlü sanatçı Kalben, sahne alarak Cumhuriyet coşkusunu şarkılarıyla taçlandıracak. Gelibolu Belediyesi tarafından yapılan açıklamada; “Yapılan açıklamada; “25 saat 20:00’de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu’nda Gelibolu Musiki Derneği TSM konseri, 26 Ekim saat 20:00’de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu’nda Gelibolu Kent Konseyi Koroso THM konseri, 27 Ekim saat 20:00’de Atatürk Kültür Merkezi’nde ‘Yaşasın Cumhuriyet’ konulu şiir, şarkı ve söyleşi programı, 28 Ekim saat 15:00’te Atatürk Kültür Merkezi’nde ‘Cumhuriyet Devrimi 100 Yaşında’ konulu söyleşi programı düzenlenecek” ifadeleri kullanıldı.

Haber: Veysel Akın Salkın