Lapseki Şehit Hüseyin Çetin İmam Hatip Ortaokulu, Ahilik Haftası'nı kutladı.
 
Ahilik Haftası, geleneksel mesleklerin ve dayanışmanın önemini vurgulayan bir etkinlik olarak kutlanıyor. Etkinlik, öğrencilerin sınav haftası ve ortaokullar arası spor yarışmaları nedeniyle ertelenmiş olsa da, bu özel hafta kutlamaları sonunda gerçekleşti. Okul toplantı salonunda gerçekleşen etkinlikte, öğrencilerin hazırladığı terzi, berber, el işleri gibi geleneksel ahilik mesleklerini konu alan sunumlar ilgiyle izlendi. Programa, İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Çetin, Okul Müdürü Sezgin Tuna, Halk Eğitim Müdürü Zafer Çelik, okul öğretmenleri ve öğrenci velileri de katıldı.
 
Okul bahçesinde ise okul öğrenci velileri, okul aile birliği yararına kendi evlerinde hazırladıkları yiyeceklerle kermes düzenledi. Bu kermeste satılan ürünlerin geliri, okul aile birliği faaliyetlerine katkı sağlamak amacıyla kullanılacak. İlçe Merkezinde Şehit Hüseyin Çetin İmam hatip ortaokulu bahçecinde başlayan programın açılış konuşmasını sosyal bilgiler öğretmeni İsmail Doğan yaptı.
 
Ahilik haftası kutlaması
Doğan “Birlik Beraberlik ve kardeşlik gibi önemli değerleri içerisinde barındıran meslek etiğinin ve çalışma prensiplerinin temelini oluşturan ahilik kavramı; Kırşehir’de Ahi Evran-ı Veli ile doğmuş, Selçukludan, Osmanlıya, Osmanlıdan günümüze kadar gelen Çırak ,Kalfa, Usta ilişkisi içinde meslek edindirmeyi amaçlayan, Türk kültürüne özgü önemli bir kültürel birikimdir kısacası Ahilik demektir, iş ahlakı demektir. Ahilik hile yapmamak, fahiş fiyata, mal satmamak, yalan söylememek demektir. Bizlerde İmam Hatip Ortaokulu olarak,  Ahilik haftası ile ilgili hazırlamış olduğumuz etkinliğimizle, çocuklarımıza ve gençlerimize ahilik kültürünü ve değerlerini öğretmeyi, bir nebzede olsa yaşatabilmeyi amaçladık. Etkinliğimizin hazırlanmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum’’ şeklinde konuştu.

Haber: Şahver Banu Çağlak