Ayvacık Belediyesi önünde düzenlenen törene, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Ayvacık Kaymakamı Dr. Salih Gelgeç, Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, Ayvacık AK Parti İlçe Başkanı Halil İbrahim Engin, Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Turan Tumay, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.
Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin demokrasi şehitleri adına bugün burada toplandıklarını ifade ederek, “Hepimiz ülkemiz için tek vücut olarak sokaklardayız. Allah’ın izniyle o günler geride kaldı. Atalarımız bize bu ülkeyi emanet etti. Sayın Cumhurbaşkanımızla beraber bu hainlerle canımız pahasına mücadele edeceğiz. İnşallah hep birlikte çocuklarımız için bir gelecek hazırlayacağız. Bizim için, ülkemiz için bayrağımız için canı pahasına sarılan, koşturan ve tankların önüne yatan vatandaşlarımız şehit oldular. Bu demokrasi şehitlerimiz için bir kurban adadık. Allah kabul etsin” dedi.
AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider burada yaptığı konuşmada, “15 Temmuz gecesi milletimiz bir tarih yazmıştır. Milli iradeye sahip çıkmıştır. Hain darbe girişiminde bulunanlar bu zamana kadar hiçbir darbeci ve işgalcinin kimsenin cesaret edemediği Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bomba atma hainliğini yaptılar. Bu hainler sokaklarda sadece demokrasiye sahip çıkmak isteyen üzerinde çakı bile olmayan vatandaşlarımızı katlettiler. Bunlar bir şeyi hesap edemedi. Türk milleti artık bu tür darbe girişimlerini istemiyor. Türk halkı artık demokrasi istiyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla sokaklara inen milletimiz Türkiye’de milli idareye sahip çıkarak bu hainlere geçit vermediler. Bu hainler devletimizin her biriminden temizlenecek” dedi.
Konuşmanın ardından demokrasi şehitleri için Ayvacık Belediyesi önünde Ayvacık Müftüsü Ahmet Gültekin önderliğinde cenaze namazı kılındı.
Cenaze Namazı’nın ardından dualar eşliğinde şükür kurbanı kesildi.
 


Kaynak: Haber Merkezi