Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü İl Ambulans Servisi Başhekimliği Eğitim Birimi, 14-17 Ağustos tarihleri arasında, 112 Acil Sağlık Hizmetleri personellerine yönelik Çocuk İleri Yaşam Desteği (ÇİLYAD) Eğitimi düzenledi.
 
Çocuk İleri Yaşam Desteği (ÇİLYAD) Eğitimi, Acil Sağlık Hizmetleri personelinin çocuk hastalarda ileri yaşam desteği konusundaki bilgi ve becerilerini geliştirmeyi amaçlayan bir eğitim modülüdür. Bu önemli eğitim, 112 personelinin alanında daha etkin ve yetkin hizmet sunabilmelerini sağlamak adına düzenlendi. Eğitim, 12 kişilik katılımcı grubuna, 4 gün boyunca Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü İl Ambulans Servisi Başhekimliği Eğitim Birimi tarafından sunuldu. Eğitim süresince, sahada karşılaşılabilecek vaka örnekleri uygulamalı olarak katılımcılara gösterildi. Bu sayede katılımcılar, gerçek yaşam senaryoları üzerinden deneyim kazanma fırsatı buldular.
 
Kapanış Töreni İle Son Buldu
Çocuk İleri Yaşam Desteği (ÇİLYAD) Eğitimi'nin sona erdiği kapanış töreniyle taçlandırıldı. Eğitim sürecinin başarılı bir şekilde tamamlandığı ve katılımcıların saha deneyimlerini artırdığı vurgulandı. Bu tür eğitimlerin, acil sağlık hizmetlerinin kalitesini ve etkinliğini artırmada önemli bir rol oynadığı belirtildi.
 
Haber: Şahver Banu Çağlak