Çanakkale'nin gurur kaynaklarından biri olan Uluslararası Troia Festivali, 60. yaşını büyük bir şölenle kutladı. Festivalin bu özel yılı, yerli ve yabancı konukların, değerli sanatçıların ve kent vatandaşlarının katılımıyla sanat, spor, dans, neşe ve coşkuyla taçlandı.
 
Barış Kordonu'ndan Halk Bahçesi'ne Eğlenceli Bir Gün
 Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve saygıdeğer konukların katılımıyla başlayan son gün, unutulmaz anılara sahne oldu. Barış Kordonu'nda gerçekleşen Çanakkale Kahramanları Parkı açılışının ardından, Halk Bahçesi'nde çocukların keyifli etkinlikleri devam etti. Gün boyunca süren etkinlikler, kent vatandaşlarının ve ziyaretçilerin yüzlerinde gülümsemeler yarattı.
 
Bisiklet Tutkunları Buluştu
Uluslararası Bisiklet Turu için başlangıç noktası olarak seçilen festivalde, bisiklet tutkunları bir araya geldi. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Bisiklet Platformu üyelerine özel bir hediye takdim etti. Bisikletseverlerin buluşması, hem sağlıklı bir etkinlik sunarken hem de dostlukları pekiştirdi.
 
Sanat ve Müziğin Büyülü Anları
Festival boyunca sanatın ve müziğin büyülü anları da unutulmazdı. Aysa Prodüksiyon tarafından sahnelenen "Bütün Kadınların Kafası Karışıktır." oyunu Amfi Tiyatro'da yoğun ilgi gördü. Yeşil Yerel Yönetim Binası ve Kültür Merkezi Meydanı'nda Kalben'in, Özgürlük Parkı'nda ise Nükhet Duru'nun sahne performansları, katılımcılara unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu.
 
60 Yıldır Devam Eden Gelenek
Festival hakkında konuşan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan,’’ Her yıl 9-13 Ağustos tarihleri arasında düzenlediğimiz 60. Uluslararası Troia Festivalimizi geride bıraktık. Kentin her bir noktasındaki etkinliklerimiz ile sanatı, sporu, tiyatroyu ve müziği yaşadık, hissettik. Altmış yıldan bugüne kadar festivalimizin gerçekleşmesinde emek verenlere, festivalimize konuk olan sanatçı dostlarımıza, siz değerli kentlilerime ve gerek yurtiçinden gerekse yurtdışından gelen konuklarımıza teşekkür ediyorum. Nice festivallerde buluşmak dileğiyle’’ ifadelerini kullandı.
 
Haber: Veysel Akın Salkın