Geçtiğimiz günlerde açılması planlanan ‘Yeniden Buluşacağız: İmroz’un Belleği’ isimli sergi ile Rum adı ile düzenlenen sergiye vatandaşlar tepki gösterilmişti. Gökçeada yerine İmroz isminin kullanılması nedeni ile büyüyen tepkiler nedeni ile sergi iptal edilmişti. Gökçeada’nın isminin İmroz olarak kullanılmasına bir tepki de Ülkü ocakları Başkanı Baturhan Kaya’dan geldi. Kaya “Gökçeada’nın adını değiştirmeye kimsenin gücü yetmez” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Gazeteci Melike Çapan tarafından hazırlanan ve sanatseverlerle buluşmaya hazırlanan ‘Yeniden Buluşacağız: İmroz’un Belleği’  isimli sergi adalılar tarafından tepki gösterildi.  Gökçe ada ismini kullanmadan Rumların kullandığı İmroz ismini sergide kullanmayı kabul etmeyen adalılar ses yükseltirken Cumhuriyet Halk Partisinden yapılan açıklamada sergiye sahip çıkılmıştı. Adanın gündeminde yer alan ve tepki çeken sergi iptal edilirken Çanakkale’den de Gökçeada İsminin kullanılmamasına sert tepkiler yükseliyor. Bu tepkilerden bir tanesi de Çanakkale Ülkü Ocakları Başkanı Baturhan Kaya’dan geldi.

Baturhan Kaya yaptığı yazılı açıklamasında serginin adının İmroz olarak kullanmasına sert tepki göstererek “Amacının ne olduğu apaçık belli olan bu serginin, Gökçeada ve Çanakkale’de yaşayan Türkler başta olmak üzere bütün Türk Milletini ve Türk Devletini hedef gösteren bir anlayış içerisinde olduğunu hepimiz biliyoruz.  CHP’nin Çanakkale İl Başkanlığı’nın da bu sergiye destek vermiş olması bizi tabi ki şaşırtmamıştır.  Öncelikle belirtmek gerekiyor ki; birilerinin İmroz diyerek Türklükten uzaklaştırmaya çalıştıkları adamızın adı Gökçeada’dır. Sahibi de Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir.  Kıbrıs’ta yaşanan karışıklıklardan yararlanıp ülkemizin başka bölgelerinde yaşayan Rum vatandaşlarımızı da Büyük Türk Devleti’ne karşı kışkırtmak isteyen hayalperestleri tanıdığımız gibi bu hayallerin bugün de sönmediğinin farkındayız.  Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni sözde kimliksizleştirme ile suçlayanlar; Kıbrıs’ta üç oğlu ve eşi Rumlar tarafından hunharca şehit edilen Türk Subayı Nihat İlhan’ın yüzüne basıl bakacaklar?  İsimleri değiştirilen, kültürleri yok edilen, yurtlarından kovulan Rodos Türklerine, Bulgaristan Türklerine, İstanköy Türklerine, Batı Trakya Türklerine nasıl anlatacaklar? Türk tarihinde zulüm arayanlar, karşılarında ancak zulme uğramış Türkleri bulabilirler.  Kalemlerinden mürekkep değil, nifak akan sözde gazeteci özde Türk Düşmanları, ayrılık çıkarmaya çalıştıkları ve hassasiyetleri kaşıdıkları yerlere dikkat etsinler. Zira Türk Milliyetçileri; şehit kanıyla sulanan her karış toprakta gösterdiği hassasiyeti Gökçeada’mız için de gösterecektir” dedi.
 
 Haber Merkezi