Çanakkale Savaşları'nın kahramanca geçen anlarını belgeleyen yeni eserler ve fotoğraflar, "Cepheye Atılan İmza: Mustafa Kemal Atatürk" Fotoğraf Sergisi'nde tarih meraklılarıyla buluştu.
 
Sergide, Mustafa Kemal Atatürk tarafından yazılan 8 emir ve 19. Tümen'e bağlı birliklerden oluşan 20 yeni fotoğraf ziyaretçilerle buluştu. Çanakkale Savaşları'nda, Yarbay Mustafa Kemal'in ünlü "Ben size taarruz emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum" sözünün ardından 57. Alay'ın kahramanca mücadelesi ve zaferi, tarih sayfalarına altın harflerle kazınmıştır. 19. Tümen'e bağlı 57. Alay, düşmana karşı cesurca yürüyerek büyük bir zafer elde etmiş ve Anafartalar Zaferi'ni yaşatmıştır. Bu yıl da Conkbayrı'nda düzenlenen törenlerle bu kahramanlığın anlamı vurgulandı.
 
"Çanakkale Cephesi ve Anafartalar Muharebesi" Fotoğraf Sergisi
 Bu özel törenler çerçevesinde gerçekleştirilen etkinliklerden biri de "Cepheye Atılan İmza: Mustafa Kemal Atatürk" Fotoğraf Sergisi oldu. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı'nın bünyesinde yer alan Çanakkale Savaşları Araştırma Merkezi'nde düzenlenen sergiye, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, gaziler ve tarih meraklıları katıldı. Sergide, 19. Tümen Komutanı Mustafa Kemal Atatürk tarafından yazılmış 8 emir ile 19. Tümen ve bağlı birliklerine ait 20 fotoğraf yer aldı. Sergi ziyaretçilere, Çanakkale Savaşları Araştırma Merkezi Sorumlusu ve İdari Uzman Yusuf Kartal tarafından belgelerin ve fotoğrafların anlamı ve önemi hakkında detaylı bilgiler sunuldu.
 
Ziyaret Saatleri ve Ücretsiz Giriş
 Çanakkale Savaşları Araştırma Merkezi'nde düzenlenen "Cepheye Atılan İmza: Mustafa Kemal Atatürk" Fotoğraf Sergisi, haftanın her günü 09:00-19:00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilir. Sergi, Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğindeki kahramanların çarpıcı hikayesini tarih meraklılarına aktarıyor.
 
Haber: Senem Erdem İnal