Geçtiğimiz yıl yaşanan havaların mevsimler üzerindeki etkisi ve üreticilerin geç fark etmesi, Çanakkale başta olmak üzere Trakya illerinde çayır tırtıllarının hızlı üremesine ve üreticilere büyük zarar vermesine neden olmuştu.

Ayçiçek tarlalarında hızla çoğalan tırtıllar, üreticilerin bir yıllık emeğini adeta heba etmişti. Bu yıl da aynı felaketi yaşamamak adına üreticiler, ziraat mühendisleri ile birlikte tetikte geziyor. Çanakkale'de ayçiçeklerin yoğun olarak yetiştirildiği Biga İlçesi'nde de Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü mühendisleri, ayçiçek ve mısır tarlalarını sık sık ziyaret ederek tırtıl kontrolü yapıyor.
 
Zirai Mücadele ile Hasat Öncesi Önlem
Çayır tırtılları ile mücadelenin önemi, geçtiğimiz yıl yaşanan felaketin gölgesinde bu yıl da üreticiler tarafından bilinçli bir şekilde gerçekleştiriliyor. Ziraat mühendisleri, sahadaki denetimlerini sıklaştırarak üreticilere yardımcı oluyor. Hasat öncesi yapılan kontroller ve zirai mücadele, tırtılların çoğalmasını engellemeye yönelik alınan önemli bir önlem olarak dikkat çekiyor.
 
Ziraat Mühendisleri ile Üreticilerin İşbirliği
Ziraat mühendisleri ve üreticilerin uyum içinde çalışarak çayır tırtılları ile mücadeleye devam etmeleri, tarımsal üretimin sürdürülebilirliği ve geleceğe daha güvenli bir şekilde ilerlemenin anahtarı olarak ön plana çıkıyor. Bu işbirliği sayesinde, tarım sektöründe verimlilik ve kalite artarken çevre ve üretici sağlığı da korunuyor.
 
Haber: Veysel Akın Salkın